22 července 2009

22/7 Ekonomický komentár

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

CZK
- Po dosť prudkom pohybe EURCZK v júni, sa tento menový pár pohybuje v úzkom pásme. Je možné, že tento trend bude pretrvávať aj v nasledujúcich dňoch vdaka relatívne nízkej likvidite počas letných mesiacov a chýbajúcemu zverejňovaniu ekonomických dát.

Aký vývoj môžeme dnes očakávať na akciových trhoch?
- Akciové trhy sú pripravené otestovať a pravdepodobne aj prekonať januárové maximá.

- Hospodárske výsledky veľkých spoločností (FIAT, Boeing, Eli Lilly) by mali aj dnes potiahnuť akciové trhy vyššie a takisto aj ropu. Na druhej strane by sme mali sledovať aj údaje o nových objednávkach z EÚ a ceny domov v USA.

- Na dnešný deň máme výhľad mierne pozitívny. Doporučujeme nákup po prelomení hranice 65,53 USD/barel s cieľom okolo 67,23. Stop 64,70.

Zlato

- Dnešný výhľad pre zlato je mierne pozitívny. Doporučujeme nákup po prelomení hranice 950 USD/uncu s cieľovou cenou pri 958,20. Stop pod 946,60.

Aký vývoj dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?

- Po vystúpení šéfa FEDu pána Bernankeho pred americkým kongresom sa EUR výrazne zhodnotilo až nad úroveň 1,4250. Bola to trošku kuriozna situácia, ktorá akoby potvrdila, že FED a trhy by mohli mať rozdielny pohľad na expanzívnu politiku FEDu.

- Bernanke potvrdil, že FED bude pokračovať v expanzívnej politike aj v najbližšom období, pretože americká ekonomika je stále veľmi zraniteľná a nie je ešte správny moment pre tzv. Exit Strategies.

- Vývoj EUR/USD vnímame dnes mierne pozitívne. Podpornú úroveň vídime na úrovni 1,4180-90 ale stále sa pohybujeme v pásme 1,4100 - 1,4250.

0 komentářů: