21 srpna 2009

21/8 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

Ako sa podľa vás bude dnes vyvíjať cena ropy?
- Aj včerajšie obchodovanie ukončila ropa so ziskom. Pomohli tomu lepšie ako očakávané ekonomické údaje z USA. Takisto AIG vyhlásila, že sa jej podarí splatiť vladnu pomoc skôr ako bolo plánované, čo posunulo akcie a ropu na vyššie úrovne.

- Počas dnešného dňa by náladu mali ovplyvňovať údaje o predajoch existujúcich domov v USA a komentár šéfa FEDu Bernankeho.

- Na dnešný deň máme mierne pozitívny výhľad. Odporúčame nákup po poklesoch smerom ku 71 USD/barel s cieľom na 73. Stop pod 70.


Aký očakávate vývoj u zlata?

- Zlato by malo mat dnes neutrálnu pozíciu. Vidíme konsolidáciu okolo súčasných úrovní.


Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?
- Počas včerajšieho obchodovania sme videli konsolidáciu na terajších úrovniach. To by sa malo preniesť aj do dnešného dňa.

- Vývoj dnes by mohol by výraznejšie ovplyvniť nárast S&P500 na úroveň 1018 alebo uzavretie nad 1014, čo by podporil akciové trhy v dalsej býčej nálade.

- Dnešný vývoj EUR/USD vnímame mierne negatívne. Obchodovanie vidíme pod úrovňou 1.4200 – 1.4205 s cieľom na 1.4180. Dnešné obchodovanie by malo zostať vrámci tejto úrovne. Rezistenčná úroveň sa nachádza stále na 1.4265 - 1.4280.


EUR/CZK
- Vyskytli sa komentáre, že je načase, aby sa začalo uvažovať o možnom sprísnení menovej politiky ČNB, hlavne po niektorých pozitívnejších dátach z posledného obdobia. To ale jeden z členov Bankovej rady ČNB vyvrátil.

- Obchodovanie s CZK sprevádza nízka likvidita. Na druhej strane, ak vývoj na akciových trhoch bude pozitívny, CZK by mohla byť úspešnejšia aj ako jej regionálni súperi a mohla by sa zhodnocovať rýchlejšie (ako PLN alebo HUF).

0 komentářů: