30 září 2009

30/9 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

Ako sa podľa vás bude dnes vyvíjať cena ropy?-
Vcerajsie obchodovanie s ropou bolo negativne ovplyvnene horsimi ako ocakavanymi udajmi o spotrebitelskej dovere v USA a naslednym poklesom akciovych trhov.

- Pocas dnesneho obchodovania doporucujeme sledovat udaje z USA o zmene zamestnanosti (miernejsi pokles), vyvoji HDP (vacsi prepad) a udaje o osobnej spotrebe za Q2 (nezmenene). Neagtivny vplyv na cenu ropy by mali mat vacsie zasoby ropy v USA.

- Na dnesny den mame mierne pozitivny vyhlad. Odporucame nakup po prelomeni hranice 67.60 USD/barel s cielom na 69.00 USD/barel. Stop pod 67.00.

Aký očakávate vývoj u zlata?-
Na zlato sme dnes mierne pozitivne naladeni. Odporucame nakup po poklesoch smerom ku 994 USD/uncu s cielom na 1006. Stop pod 988.

Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?-
Aj ked EURUSD sa posuva na nizsie urovne neda sa este povedat ci ide o korekciu, alebo o zmenu trendu. Dnesny 12 mesacny tender ECB by mohol byt dobrym indikatorom buducej monetarnej politiky ECB. Nemal by mat vsak vyznamnejsi vplyv na forexove trhy. Hlavne po nedavnom vyhlaseni prezidenta ECB o podpore silneho USD.

- Na EURUSD sme dnes mierne negativne naladeni. Pocas dnesneho obchodovanie by sme mohli svedkami posunu k rezistnencnej urovni 1.4650-70. Nasledne odporucame znovu predaje smerom ku 1.4550.

EUR/CZK-
EURCZK by sa mala posunut na vyssie urovne, hlavne po miernom poklese akciovych trhov a posilneni USD.

- CZK sa dari lepsie ako ostatnym menam v regione aj napriek poklesu zaujmu investorov o rizikovejsie aktiva.

0 komentářů: