07 září 2009

7/9 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

Aké faktory dnes budú pôsobiť na cenu ropy?
- Dnesne obchodovanie bude velmi nevyrazne tak na akciovych ako aj na komoditnych trhoch, kedze financne trhy v USA su zatvorene kvoli sviatku Labor Day.

- Tak isto neocakavame zverejnenie ziadnych dolezite makro udajov, ktore by mohli mat vyrazny vplyv dnes na ceny ropy. Za pozornost stoja udaje o stavu priemyselnych objednavok v GE, kde ocakavame spomalenie poklesu.

- Na dnesny den mame mierne pozitivny vyhlad. Odporucame nakup po prelomeni hranice 68.80 USD/barel s cielom na 70.00 USD/barel. Stop pod 68.00.

Aký očakávate vývoj u zlata?
- Na zlato sme dnes mierne pozitivne naladeni. Odporucame nakup po prelomeni hranice 998 USD/uncu s cielom pri 1006. Stop pod 994.

Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?
- Na EURUSD sme dnes mierne pozitivne naladeni. Ocakavame posilnenie k urovni 1.4350 a nasledne posun na 1.4400. Podporna uroven zostava je na 1.4280-90.

EUR/CZK
- Aj napriek politickemu vyvoju, ktory by mohol mat potencialny vplyv na vyvoj CZK, su to stale akciove trhy, ktore maju rozhodujuce slovo.

- Tento tyzden bude bohaty na zverejnenia domacich makroekonomickych udajov. Zacneme finalnym udajmi o Q2 HDP, kde by nemali byt velke zmeny a nasledne to bude udaje o inflacii. Inflacia by nemala zaznamenat narast a jej vyvoj by mal byt pod hlobokou cielovou urovnou CNB.

- Celkovo si vsak CZK hlada dalsie smerovanie a nevidime velky priestor na posilnenie CZK, skor na miernejsiu korekciu v najblizsom obdobi (akciove trhy a domaca politicka scena).

0 komentářů: