06 října 2009

6/10 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

Ako sa podľa vás bude dnes vyvíjať cena ropy?-
Ropa sa dnes rano posunula na vyssie urovne co je dane pozitivnou naladou na akciovych trhoch a stale pokracujucim zaujmom investorov o rizikovejsie aktiva.

- Pre decembrovy kontrakt vidime rezistencnu uroven na 71.90 a podpornu uroven na 65.00 USD/barel.

- Na dnesny den mame mierne pozitivny vyhlad. Aj napriek tomu, ze podporna uroven sa drzi na 69.85 ocakavame rast smerom ku urovni 71.35, co je dalsia rezistencna uroven.

Aký očakávate vývoj u zlata?
- Zlato je posuvane na vyssie urovne spekulativnymi nakupmi. Chvilami je vidiet urcite sklamanie, pretoze niektori investori cakaju miernu korekciu pred posunutim sa na rekordne urovne z roku 2008, kedy urovne dosiahli 1032,70 USD/uncu. Inflacne tlaky sa zmiernili aspon nacas, takze inflacia momentalne nepatri medzi faktory ovlyvnujuce ceny zlata.

- Na zlato sme dnes mierne pozitivne naladeni. Rezistencna uroven je na 1023, ale ocakavame ze by sa zlato mohlo testovat hranicu 1030 USD/uncu. Podporna uroven sa nachadza na 1015.


Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?-
Dnes rano vysla jedna velmi dolezita sprava, v ktorej sa uvadza, ze niektore arabske staty podnikli kroky spolu s Cinou, Ruskom a Francuzskom na zastavenie pouzivania USD ako meny, v ktorej sa obchoduje ropa. To ihned posunulo EURUSD na vyssie urovne.

- Centralna banka Saudskej Arabie tieto snahy poprela a EURUSD sa mierne korigovalo.

- Na EURUSD sme dnes mierne pozitivne naladeni. Zotrvanie na terajsej urovni je 1.4720 malo pravdepodobne a mozeme ocakavat prelomenie hranice a posun na 1.4780. Podporna uroven je na 1.4680 EURUSD.

EUR/CZK-
Obchdodovanie s CZK bude v najblizsom obdobi ovplyvnene komentarom guvernera CNB, ze v pripade dalsieho posilnovania CZK by CNB pristupila k intervenciam na FX trhu spolu so znizenim urokovych sadzieb.

- Tento komentar schladil obchodovanie s CZK nielen oproti regionalnym menam a tento trend moze pokracovat nadalej aj napriek rastu akciovych indexov.

0 komentářů: