31 března 2010

EUR/USD - Komentář Martina Kadlece - 31/03

- Grecka aukcia 12-rocnych dlhopisov nedopadla najlepsie, kedze dopyt pokryl len polovicu ponuky. Celkovo zacina byt citit nervozitu na trhu ohladne deficitov verejnych financii krajin po celom svete a obrovskej ponuky dlhopisov. Ovela vyssia ponuka tlaci vynosnosti vyssie, kedze trh hlada atraktivnejsi vynos.

- V priebehu nasledujuceho mesiaca doporucujeme sledovat rozdiel vynosov US 10-rocnych dlhopisov v porovnani s 10-rocnymi nemeckymi dlhopismi. Vdaka obrovskej ponuke US dlhopisov zaujem investorov o ne klesa co vytvara tlak na rast vynosnosti dlhopisov. Postupne vynosnejsie US aktiva budu pritahovat viac investorov co sa prejavi aj na EURUSD. EUR takisto nepomaha neuspech a docasne pozastavenie greckej emisie dlhopisov.

- Grecko sa dostava do situacie, ze je sice schopne si pozicat na trhu kratkodobo, ale otazka za aku cenu. Krajina sa tak dostava blizsie k situacii, ze jedine vychodisko bude pomoc zvonku. Vykonny riaditel MMF Dominique Strauss-Kahn jasne vyhlasil, ze v pripade pomoci Grecku nebude mat krajina ziadne specialne podmienky a bude musiet respektovat podmienky MMF. To vytvara dalsi tlak na EUR.

- Dnesny vyhlad na EURUSD je mierne pozitivny. Doporucujeme nakupy po poklesoch ku 1.3385 pred narastom ku 1.3510 EURUSD. Stop pod 1.3345.

Pripravil: Martin Kadlec, Senior Sales Trader Saxo Bank

0 komentářů: