26 ledna 2011

Forexový blog Kena Vekslera: Očekává se zasedání FOMC, které ale zřejmě příliš rozruchu nezpůsobí

Ken Veksler, Senior Manager, obchodní poradenství, www.saxobank.cz
Asijská seance proběhla bez většího rozruchu a výrazně se na ní podepsala nepřítomnost Australanů, kteří oslavovali Den Austrálie. Akciové indexy celkově směřovaly nahoru a jedinou skutečnou událostí byla Obamova zpráva o stavu unie, která ovšem trhům dodala pouze malý, pokud vůbec nějaký impuls. Velice podobně to (alespoň podle mého názoru) bude vypadat dnes se zasedáním FOMC. Během včerejšího obchodování se nám na rizikovém radaru nečekaně objevilo jedno varování, když rizikové měnové páry z neznámého důvodu a neopodstatněně na krátkou chvíli vystřelily nahoru, po tomto excesu ale poměrně rychle následovala korekce a po zbytek večera jsme se již pohybovali v úzkém pásmu.
Podařilo se mi nakoupit put opci na AUDUSD s realizační cenou 0,9800 (9. února) za 40 ticků a teď čekám na konsolidaci.
EURUSD je stále rozhodnut dosáhnout úrovně 1,3750. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet potom.
GBPUSD vypadá odolně tváří v tvář k příliš silné reakci na včerejší údaje o HDP a zápisu z jednání výboru pro měnovou politiku, který bude zveřejněn dnes ráno, proto očekávám, že dnešek bude ve znamení prodejů. Přesto doporučuji opatrnost, protože si myslím, že GBPUSD může ještě chvíli posilovat, než začne skutečná konsolidace.
EURGBP vypadá pochopitelně velmi zdravě, ale zanedlouho by mu měla také dojít pára.
Co se týče makrodat, většina dne by měla být klidná. Trhy očekávají se zatajeným dechem jen zápis z jednání FOMC; zejména proto, že se změnilo složení členů s hlasovacími právy a teď by mohl mezi nimi být jeden nebo dva jestřábi.

0 komentářů: