09 září 2011

10.9. FX blog Kena Vekslera

Ken Veksler, Senior Manager, Trading & Advisory, Saxo Bank

Včera pronesl Obama velmi očekávanou řeč. Původně se odhadovala částka ve výši 300 mld. USD, bylo to nakonec 447 mld. USD a asi to málokoho překvapilo. To ukázala i reakce trhu, která byla velmi tlumená.

Prezident mluvil o snížení daní, což by mělo podpořit výši útrat. Ale jak nyní všichni víme, říkat to a udělat jsou stále dvě rozdílné věci. Rally na trhu nic z toho nepomohlo a do doby, než Kongres schválí jakkoliv pokroucenou verzi toho, co bylo včera řečeno, nebude zřejmé nic.

Dalšího proslovu (ne tak významného) jsme se včera večer dočkali našeho hlavního muže, Bena. Neřekl nic nového a v podstatě se držel rétoriky z Jakson Hole. Trh opět nereagoval.

Čeká nás klidný den, jediné, co stojí za zmínku ze zveřejňovaných dat, je kanadská nezaměstnanost.

Přes noc byl zveřejněno čínské CPI, které dopadlo dle očekávání a pár dalších údajů.
Trhy dnes v Evropě budou pravděpodobně trpět díky obavám z řeckého vývoje. Na americkém trhu jsme viděli konsolidaci na horní hranici a nyní to vypadá, že na začátku nového týdne vydají níže. Pro pokles platí úrovně, které jsme zmínil včera.

Co se týká měnových párů, EURUSD začal konečně kapitulovat. Nejen hodinové ale i denní závěry jsou pod důležitými úrovněmi podpory, takže na tomto páru začíná nové kolo poklesu. Samozřejmě v další týden uvidíme dočasné nárůsty, ale i tyto by měly být krátkodobé a mělké.

Co se úrovní týče, nejbližší magické číslo je 1,3850 (kterého jsme v noci málem dosáhli), na opačnou stranu je to 1,4030/50. Na tomto páru zůstávám medvědem a vypadá to, že brzy dosáhneme úrovně 1,3500. Tato hodnota by měla obhájit střednědobou podporu, dále novým pivotem byl 1,4250. V průběhu dne si nárůsty zaslouží prodávat, stop úrovně musí být široké a cíle realistické.

GBPUSD bude pravděpodobně nadále ztrácet sympatie, ale ne tolik jako EURUSD. Proto zůstávám prozatím mimo až do začátku nového týdne, kdy se situace vyjasní. Ti, kteří si včera vzali můj text k srdci, by měli být na nárůstu schopni zavřít zisk kole 140/50 pipů.

AUDUSD se drží překvapivě dobře, ale také možná dočasně, protože dolarový index DXY se vyvíjí tak, že by ho mohlo čekat střednědobé (tak 3 měsíce) oživení. Stále preferuji prodej na 1,0650/70, stop nad 1,0730 a cíl 1,0480 a níže.

Pro EURJPY je úroveň 107,50 pro týdenní závěr klíčová pro případ potenciálního růstu. Sledujte, kde dnes zavřeme, protože to určí, zda v dalším týdnu uvidíme hlubší pokles.
v AUDJPY zůstávám short, můj pohled a úrovně jsou shodné jako včera.

S pozdravem Ken Veksler.

0 komentářů: