14 července 2009

EKONOMICKÝ KOMENTÁR 14.7

Pripravil: Martin Kadlec, Saxo Bank

Dnes bude opäť zaujímavé sledovať cenový vývoj ropy, ktorá včera výrazne poklesla. Čo bude dnes ovplyvňovať obchodovanie s touto komoditou?
- Obchodovanie s ropou je v posledných dňoch ovplyvnené negatívnymi informáciami o očakávanom pomalšom ekonomickom oživení svetovej ekonomiky
- neistotou spájajúcou sa so zverejňovaním hospodárskych výsledkov firiem
- a v neposlednom rade ohlásením väčšej regulácie obchodovania na komoditných trhoch, ktoré by malo znížiť počet spekulačné nákupy.

Aký vývoj sa očakáva od ceny ‘čierneho zlata’?
- Vzhľadom na faktory, ktoré som spomenul dnes vidíme obchodovanie s ropou neutrálne. Dnes doporučujeme nákupy po prelomení hranice 60.58 USD/barel s cieľom okolo 61.71.

Aký vývoj sa očakáva u ceny zlata?
- Dnes vidíme obchodovanie so zlatom neutrálne. Pri zlate doporučujeme nákupy po prelomení hranice 923 USD/uncu s cieľovou cenou 931 USD/uncu.

Môžeme dnes očakávať nejaký zaujímavý vývoj na na eurodolárovom trhu?
- Očakávané zlepšenie podnikateľskej nálady v Nemecku
- Väčšia chuť investorov nakupovať akcie, čo je pozitívne ovplyvnené dnešným zverejnením lepších než očakávaných hospodárskych výsledkov Goldman Sachs.
- očakávané zverejnenie údajov o nižšej inflácii vo Veľkej Británii
- Vývoj EUR/USD vidíme neutrálne. Stále pokračuje obchodovanie vo veľmi úzkom pásme.Veľmi dôležitá úroveň dnes bude 1.40. Celkovo obchodovanie očakávame na úrovni 1.3950-1.4050.

0 komentářů: