15 července 2009

EKONOMICKÝ KOMENTÁR 15.7

Pripravil: Martin Kadlec, Saxo Bank

Dnes bude opäť zaujímavé sledovať cenový vývoj ropy, ktorá včera výrazne klesla. Čo bude dnes ovplyvňovať obchodovanie s touto komoditou?
- Včerajšie horšie ako očakávané údaje o nemeckej priemyselnej produkcii by nemali dnes výrazne ovplyvniť obchodovanie s ropou. Trhy budú sledovať dnešné zverejnenie údajov o priemyselnej produkcii a využití výrobných kapacít v USA a tie môžu mať na ropu vplyv.

Aký vývoj sa očakáva u ceny čierneho zlata?
- Na dnešný deň máme výhľad neutrálne pozitívny. Doporučujeme nákupy po prelomení hranice 60,35 USD/barel s cieľom okolo 60,90.

Aký vývoj sa očakáva u ceny zlata?
- Dnes sme jemne pozitívne naladení. Pri zlate doporučujeme nákupy po prelomení hranice 927,70 USD/uncu s cieľovou cenou 931,76.

Môžeme dnes očakávať nejaký zaujímavý vývoj na na eurodolárovom trhu?

- Obchodovanie na FX trhoch je stále pod vplyvom averzie k riziku. Trhy sa budú sústrediť hlavne na tzv Minútky z posledného zasadania Federal Open Market Committee, ktoré sa bude zaoberať aj odporúčaním alebo neodporúčaním dalších kvantitatívnych opatrení, čo by mohlo vytvoriť tlak na USD.

- Vývoj EUR/USD vidíme neutrálne. Podobne ako aj včera stále pokračuje obchodovanie vo veľmi úzkom pásme 1,3925-1,4025. Prelomenie úrovne 1.4050 vidíme pre EUR ako dosť obtiažne.

0 komentářů: