13 října 2009

13/10 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

ROPA
- Dnesne obchodovanie by mohla pozitivne ovplyvnit nalada na akciovych trhoch po zverejeneni lepsich nez ocakavanych vysledkov spolocnosti Johnson&Johnson a Intel rovnako ako celkovy zaujem investorov o rizikovejsie aktiva.

- Makroekonomicke data, podobne ako zaciatkom leta, by nemali mat velku vahu pri rozhodovani investorov.

- Dnesny vyhlad na ropu je mierne pozitivny. Podporna uroven je na 72.50 USD/barel s pomalym posunom na 75.00, co je rezistentna uroven.

ZLATO-
Neda sa povedat, ze by dva hlavne faktory ako oslabovanie USD a obava z inflacie v dohladnej dobe ustupili a tym vytvorili priestor na pokles cien zlata.

- Dnes sme na zlato mierne pozitivne naladeni. Aj dnes by sa zlato malo posuvat na nove rekordne urovne tohto roku. Podporna uroven je na 1045 USD/uncu s cielom na 1080.

STRIEBRO-
Striebro podobne ako zlato profituje zo slabnuceho USD, co by malo pokracovat aj v najblizsich dnoch.

- Dnes by sa striebro malo obchodovat mierne vyssie. Podporna uroven na 17.70 by mala zostat zachovana. Je mozne, ze v priebehu dna budeme svedkami testovania urovne 18.00.

EUR/USD
- Aj napriek chybajucim makrodatam bolo vcerajsie obchodovanie v znameni zaujmu investorov o rizikovejsie aktiva, z coho profitovali europske akciove indexy, CAD, AUD a EUR.

- Obchodovanie EURUSD je stale pod tlakom investorov vyuzivajucich tzv. Carry Trade. Na druhej strane je celkova nalada pre USD negativna, co vsak moze pomoct USD, ked investori budu nuteni upravovat svoje pozicie. To by mohlo posunut EURUSD na nizsie urovne.

- Na EURUSD sme mierne pozitivne naladeni. Podporna uroven 1.4750 by mala zostat zachovana s naslednym rastom nad 1.4800 s cielom 1.4840 EURUSD.

EUR/CZK-
EURCZK sa stale posuva na vyssie urovne. Nepomohli jej ani pozitivnejsia situacia v Lotyssku, rast akciovych indexov a posun EURUSD na vyssie urovne.

- Celkovo je zaujem o predaj CZK po miernych narastoch pokracujuci, co limituje posun EURCZK na nizsie urovne.


Vyhlad Saxo Bank:
USDCZK - 17.50 (1 mesiac) 19.50 (6 mesiacov)
EURCZK - 26.00 (1 mesiac) 26.75 (6 mesiacov).

0 komentářů: