14 října 2009

14/10 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

ROPA -
Ropa zakoncila vcerajsie obchodovanie v posunom na najvyssie urovne za poslednych sedem tyzdnov. Pricinou su hlavne spekulacie, ze dopyt po rope na celom svete bude vyssi vdaka buducemu ekonomickemu rastu.

- V nemalej miere sa k tomu pridava aj pokles USD, ktory zvysuje celkovo dopyt po komoditach.

- Dnesny vyhlad na ropu je mierne pozitivny. Smerujeme ku 75.90 USD/barel. Po prekonani tejto urovne je ciel az pri 95.00!!! Podporna uroven je na 73.50.


ZLATO
- Zlato pokracuje vo svojej spanilej jazde.

- Dnes sme na zlato mierne pozitivne naladeni. Doporucujeme nakupy po poklesoch smerom ku 1060 USD/uncu s posunom na nove rekordne urovne tohto roku. Vidime urcitu nervozitu ak by pokleslo pod 1050.

STRIEBRO-

Dnes by sa striebro malo obchodovat mierne vyssie. Ocakavame prelomenie urovne 18.00 a posun vyssie s cielom pri 18.40 USD/uncu. Pokles pod 17.80 je v nablizsom obdobi odlozeny.

EUR/USD
- Obchodovanie na trhoch forex je v znameni tlaku na USD a zaujmu o rizikovejsie aktiva.

- Dnes je obzvlast dolezite sledovat udaje o malobchodnom predaji v USA:

- FED sa az tak velmi nezaujima o situaciu na trhu prace, ale sa skor sustredi na data z oblasti sukromnej spotreby a domacnosti pri rozhodovani o zvyseni urokovych sadzieb.

- Data by mali objasnit do akej miery je ozivenie v ekonomike sposobene vladnymi subvenciami.

- Na EURUSD sme mierne pozitivne naladeni. Stale doporucujeme nakupy po poklesoch smerom ku 1.4850 EURUSD s posunom cez 1.4900. EURUSD je na najlepsej ceste sa dostat az na 1.5000.

EUR/CZK-
EURCZK sa stale posuva na vyssie urovne. Trend je smerom hore aj napriek pozitivnej nalade na akciovych trhoch a posunu EURUSD na vyssie urovne.

- Dnes bude dolezite sledovat udaje o malobchdonych predajov za august.

- Vplyv na obchodovanie s CZK maju aj zverejnene udaje o ZEW indexe z GE, ktore naznacuju, ze ozivenie v GE je este sprevadzane pochybnostami co negativne vplyva na cesku ekonomiku a CZK.

0 komentářů: