29 října 2009

29/10 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

ROPA -
Pocas vcerajsieho obchodovania prevladala averzia k riziku. Trhy boli ovplyvnene negativnymi udajmi o predaji novych domov v USA. To nasledne vyvolalo pochybnosti o sedem mesacnom raste akciovych trhov, ktore predbehli rast ekonomiky.

- Dnes bude zverejneny klucovy ukazovatel o raste US HDP za 3Q. Ocakavame rast 3.6% (trh ocakava 3.2%). V pripade horsich ako ocakavanych udajov mozeme ocakavat posun akciovych trhov na nizsie urovne a zvysenie averzie k riziku.

- Dnesny vyhlad na ropu je mierne negativny. Odporucame predaje po prelomeni 77.00 s cielom na 74.50 USD/barel. Stop nad 78.00.

ZLATO- Na zlato mame mierne negativny vyhlad. Odporucame predaje po zhodnoteni smerom ku 1040 s cielom na 1030 USD/uncu. Stop nad 1045.

STRIEBRO
- Na striebrom mame mierne negativny vyhlad. Odporucame predaje po prelomeni 16.10 s cielom na 15.90 USD/uncu. Stop nad 16.20.

EUR/USD
- Je velmi tazke povedat, ci korekcia v EURUSD znamena zmenu trendu. Na trhoch prevladla averzia k riziku. Klucovy udaj o 3Q US HDP bude zverejneny dnes.

- Avsak tato averzia k riziku nepomoze USD k dlhodobejsim ziskom. Tu by zohralo vyznamnu ulohu zvysenie urokovych sadzieb FED-om. To vsak moze nastat len ak sa US ekonomika bude zotavovat podstatne rychlejsie, co zatial nie je ten pripad.

- Takisto je potrebne si uvedomit, ze na trhoch je stale pritomna neistota ohladne tzv. Exit Strategy Fed-u, ktora posuva EURUSD na vyssie urovne.

- Na EURUSD sme mierne negativne naladeni. Odporucame predaje po zhodnoteni. Najblizsia rezistencna uroven je 1.4750, s cielom na 1.4640 a potom 1.4600. Stop nad 1.4795.
EUR/CZK
- CZK je stale pod tlakom: averzia k riziku na svetovych trhoch, neistota okolo rozhodnutia CNB o urokovych sadzbach. Na druhej strane EURCZK a USDCZK su na najvyssich urovniach za posledne obdobie, co by mohlo zaujat domace korporacie.

- Celkovo prevlada na trhoch averzia k riziku. Dolezity moment bude dnesne zverejnenie udajov o US HDP za 3Q.

0 komentářů: