27 dubna 2010

Komentář Kena Vekslera - 27.04

Dobré ráno,
Asijská noční seance byla zase klidná, jedinou výjimkou byl pokles indexu Shanghai o 2,4 %....
Tento pohyb se nejvíce odrazil na měnových párech s vysokou hodnotou beta – hlavní obětí byl se ztrátou kolem 2 % NZD, a to nehledě na lepší výsledky společnosti Fontera. AUD a CAD si vedly o něco lépe, avšak celkový pohyb byl zanedbatelný.
Na trzích stále (jak vypovídá samotný název) platí status quo, kdy všichni sledují vývoj v Řecku a rostoucí trend amerických akcií, které táhnou nahoru konzistentně dobré výsledky firem. EURUSD není schopen udržet jakékoli zisky a Německo, které pro Řecko zastupuje svým způsobem MMF, dalo jasně najevo, že jakákoli (finanční i jiná) reálná pomoc bude poskytnuta pouze v případě, že Řecko splní přísné podmínky. Pro měnový pár to prozatím vytváří jasný strop na úrovni kolem 1,3420/30 a je tu prostor pro pohyb směrem dolů.
Co se týče GBPUSD, ve světle zpráv o různých chystaných fúzích a akvizicích a výplatách dividend převládá po tomto párupoptávka, ale její síla zřetelně slábne a v nejbližších dvou dnech proto očekávám, že se trh začne ve větší míře zbavovat dlouhých pozic. Již dnes ráno jsme byli svědky prolomení úrovní 1,5430 a 1,5380 a proslýchá se, že další stoplossy jsou umístěny v pásmu kolem 1,5350. Stále hodlám prodávat při vzestupech a během dne budu vyhlížet výstupy k 1,5430, které poskytují dobré vstupní úrovně pro čerstvé krátké pozice.
USDJPY ztratil své nedávné zisky a nyní se obchoduje kolem hladiny 93,80, kterou prolomil minulý pátek. Tím to pro tento měnový pár ještě nekončí. Myslím si, že při vzestupech je dobré prodávat a v příštím přibližně týdnu očekávám další posilování JPY.
Čtenář jistě chápe, kam tím vším mířím, jelikož moje pozice v GBPJPY nabírá obrátky na cestě k vyšším ziskům. Po překonání hranice 144,75 se další úroveň přechodné podpory nachází v pásmu 144,00/143,75. Nejdůležitější je trpělivost, a jelikož jsem už část pozice zavřel, použiji volnou kapacitu k dalšímu prodeji, pokud dojde k nějakému pohybu vzhůru.
USDCAD si v současnosti žije svým vlastním životem a jelikož ropa přes noc trochu zlevnila, tento pár stoupá. Ale blíží se k rezistenci kolem úrovně 1,0030/50 a dnes ráno jsem se (přirozeně) doslechl o stop úrovních seřazených nad hladinou 1,0050/55, i když musím říct, že dech zrovna netajím.
Pokud jde o data, jedinou zajímavou zprávou kromě dalších hospodářských výsledků je dnes odpoledne spotřebitelská důvěra v USA.
S pozdravem
Ken Veksler.

0 komentářů: