05 května 2010

Komentář Kena Vekslera - 05.05

Dobré ráno,

situace se ještě zhoršuje!
Zhoršuje, pokud máte otevřenu dlouhou pozici v EURUSD a jste příliš paličatí na to, abyste ji zavřeli. Pokud jste ovšem krátcí nebo ještě lépe stojíte úplně mimo trh, pak jste na tom docela dobře.
Zdá se, že v této fázi sužované unii nic nepomůže, a další zdánlivě nekončící tiskové konference dělají spíše více škody než užitku.
Těmto politikům, kteří až dosud váhali udělat něco alespoň vzdáleně podstatného, nikdo nevěří, a když nyní konečně něco dělají, trh má za to, že je to až příliš pozdě, a upřímně řečeno, trh má pravdu.

Vzhledem k tomu, že Japonci měli včera zase státní svátek, člověka napadá, že se situace ještě zhorší, až dnes večer začnou obchodovat a uvědomí si, že na rozdíl od všech ostatních ještě EUR neprodali.

V podstatě tím chci říct, že vás dnes nebudu nudit něčím, co je nad slunce jasné, totiž že trh přepnul na režim averze k riziku (VIX vyskočil přes noc o 18 %), páry s komoditními měnami dostávají na frak, EUR se zoufale snaží najít půdu pod nohama, JPY posiluje na všech frontách, jen vůči silnému dolaru ne, a nakonec je tu mohutná ochrana v podobně opční bariéry USDJPY na 95,00.

Ze zveřejňovaných dat se dnes odpoledne dozvíme údaje o změně zaměstnanosti ADP v USA... ale na druhou stranu, koho to zajímá, když to trhem ani nehne.

Omlouvám se za dnešní nesouvislý komentář, ale situace je momentálně naprosto jasná a já raději zůstanu trochu stranou, než se prach usadí, protože cokoli jiného hraničí s hazardem. A kromě toho včerejší láhev červeného mé ranní kondici moc nepomohla.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: