07 července 2010

7.7. Komentář Kena Vekslera

Dobré ráno,

letní sezóna vládne a s ní chabé objemy a nevýrazné cenové pohyby. Samozřejmě s výjimkou EURUSD, který se pokusil (a na chvíli úspěšně) o dosažení Fibonacciho úrovně 1,2650 a včera se obchodoval až na maximu 1,2663, než začal pomalu klesat zase dolů. Akciové trhy vypadaly včera zajímavě asi tak 10 minut, když se S&P pokusil vystoupat na hladinu 1045.

A když se mu to nepodařilo, po celý zbytek seance sklouzával dolů na již známou úroveň 1025. Neschopnost prolomit tuto horní hranici je pro mě signálem, že se dočkáme ještě hlubšího propadu, a tak budu prodávat při vzestupech se stoplossy umístěnými nad úroveň 1055. To samozřejmě není celkově dobrým znamením pro trh rizikových aktiv, a koresponduje to tudíž s mou tendencí prodávat EURUSD.

Obchodníci si ale i v příštích dvou týdnech musejí zachovat objektivní přístup vzhledem k tomu, že nás čeká záplava rizikových událostí ze dvou samostatných, ale přesto příbuzných táborů. Nejprve tu máme už příští týden začátek americké výsledkové sezóny, která podle mého názoru musí přinést hvězdné výsledky, aby tento trh zvedla ze sedaček a vzbudila vůbec nějakou jeho pozornost.

Na druhé straně budou zveřejněny výsledky stress testů evropských bank. Pokud jsou tyto testy aspoň trochu seriózní, měli bychom opravdu lépe pochopit, jak špatně vypadá situace pro evropské banky a jaká je potřeba dalších kapitálových injekcí nebo jak dalece bude třeba banky zavírat. To by samozřejmě mělo negativní dopad na EURUSD a přispělo by to k jeho dalšímu prodeji při posílení.

Ani dnes kromě akcií s trhem nic moc hýbat nebude, protože dnešní kalendář je poloprázdný.

Můj pohled na ostatní páry zůstává poněkud zamlžený a na letním trhu je obtížné fakticky zjistit, kam se bude trh ubírat, ale i tak se podívejte níže, jak to vidím já:

GBPUSD zůstává na straně nabídky, ale prozatím v mezích pásma 1,5225/30 až 1,4980. Nejbezpečnější tak bude držet se přesně tohoto scénáře, s těsnými stoplossy z obou stran.

Pokud jde o EURUSD, čtěte výše, a pokud jde o úrovně, slyšel jsem o mírných stoplossech těsně pod úrovní 1,2560 a nákupních příkazech okolo 1,2520.
Páru USJPY je souzen pokles, ale možná když jen budete zpovzdálí sledovat, taky se nic nestane.

Pár AUDUSD pomalu nachází pevnější půdu pod nohama a propady jsou stále mělčí a mělčí. V průběhu dne zůstávám krátký, nicméně až s úrovní 0,8420/30 předpokládám konec dalších poklesů.

Tím by byl trh, který je oficiálně v režimu spánku, vyřízen.
Hodně štěstí a možná si raději místo sledování nezábavného trhu vyrazte na sluníčko.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: