13 července 2010

Komentář Kena Vekslera - 13.07

Dobrý den,
začínáme tím, že agentura Moody's snížila rating Portugalska na A1 se stabilním výhledem a vyklízení některých docela nedůležitých dlouhých pozic v EURUSD prolomilo úroveň 1,2550 a stop příkazy pod 1,2540 nás při tomto pohybu dostaly na minimum 1,2525. Trh se nicméně docela dobře odrazil a díky tomu, že jsme uprostřed výsledkové sezóny a akcie zůstávají silné, posílení EURUSD není zatím ještě u konce. Během dne tento pár nakupuji a očekávám, že se hranice 1,2525/30 udrží, stop příkazy zadávám pod 1,2505 a čekám mocný návrat k 1,2580.

V noci došlo k velkému vprodeji asijských indexů v čele s šanghajským kompozitním, který vyvolaly spekulace o možném dalším zpřísnění regulace čínských trhů s bydlením a úvěry. Ale jak to u spekulací často bývá, nepotvrdily se a ke konci seance se index trochu vzpamatoval. Není potřeba říkat, že se vrátil dřívější noční výprodej JPY a posilování párů s JPY, a tak konec obchodování byl velmi podobný jeho začátku. Jinak včera večer po uzavření amerických trhů oznámila své výsledky společnost Alcoa, a i když byl výsledek lepší, než se očekávalo (0,13 oproti 0,11), stalo se jen to, že futures se namísto vzedmutí dostalo pouze opory. Jak jsem psal včera, myslím si, že tato výsledková sezóna poskytne trhu jen oporu předtím, než se na něj zase vrátí likvidita a racionalita, a měli bychom být tudíž svědky pokračující korekce a ústupu na nižší úrovně.

Během dne nás čeká poměrně hodně dat, zejména červnový index spotřebitelských cen ve Velké Británii, index ZEW v eurozóně a také obchodní bilance v USA.

Moje orientace v měnových párech zůstává beze změny, a budu tedy pokračovat v obchodování v rámci poměrně dobře vymezených pásem.
U AUDUSD ochabují vzestupy na úrovni 0,8770/80, kde budu znovu otevírat krátké pozice a očekávám návrat k počáteční podpoře kolem hladiny 0,8680.
Jak je uvedeno výše, po EURUSD je prozatím stále poptávka; řídím se tedy podle toho.
V případě GBPUSD jsem stále krátký a věřím, že dopolední údaj o indexu spotřebitelských cen bude katalyzátorem mnohem odvážnějšího pokusu o zdolání (a následného prolomení) hranice 1,4950.
USDJPY – to je prostě nuda a stále má problémy poradit si s úrovní 89,30, takže prozatím pořád prodávám při vzestupech.

Přeji vám dnes hodně štěstí.

S pozdravem,

Ken Veksler.

0 komentářů: