14 července 2010

Komentář Kena Vekslera - 14.07

Dobrý den,

Riziko je jednoznačně v kurzu!
Včera večer po uzavření trhů ohlásil své hospodářské výsledky Intel. Říct, že byly dobré, je slabé slovo, ve skutečnosti to vlastně bylo vůbec nejlepší čtvrtletí v historii firmy…
Takovýto výsledek je přesně to, o čem jsem mluvil asi tak poslední týden, pokud jde o očekávání a interpretaci trhu. Chci tím říct, že trh potřeboval něco mimořádného, aby ho to opravdu popohnalo výš. A toho se nám včera v noci v mnoha ohledech dostalo. Po zdolání významné rezistence u indexu S&P na úrovni 1085 se nyní odrazíme ještě výše, možná až k 1115. Dnes žádné výsledky hospodaření vyhlášeny nebudou, ale zítřek slibuje být svátkem, jelikož své výsledky ohlásí mnoho finančních společností a pak bychom se mohli dočkat dalšího skutečného vzedmutí trhu.

Rizikovým párům se pochopitelně díky tomuto cenovému pohybu dostalo zdravé vzpruhy. EURUSD narazilo až na důležité technické rezistenci kolem 1,2730, zatímco GBPUSD vypálil rovnou zpátky k rezistenci na úrovni 1,5230, ale v době psaní tohoto článku zdolal i tuto hranici, spustil související stop příkazy a při tomto výstupu dosáhl dnes ráno maxima na hladině 1,5260. Já osobně jsem nyní z tohoto obchodu vzhledem k aktivaci stop příkazu venku a svůj postoj k tomuto páru přehodnotím, jakmile se prach po výsledkové sezóně zase usadí. Přes noc byl největší hvězdou AUD, který posiloval po zveřejnění příznivých údajů o volných místech pro kvalifikované pracovníky a také o státních financích, které naznačují, že rozpočet pro příští rok vypadá každým dnem stále zdravěji a že jeho přebytek bude pravděpodobně ještě vyšší. To následně zase pochopitelně vytlačilo tento pár k další úrovni odporu v pásmu 0,8830/50 a právě tady dnes ráno také trhy otevřely se stále slušnou poptávkou.

V průběhu dnešního dne neočekáváme žádné hospodářské výsledky, takže budeme sledovat čísla o britské nezaměstnanosti, index spotřebitelských cen v eurozóně a v USA maloobchodní tržby. Jakkoli nesnáším obchodování na základě zveřejňovaných údajů, ten paličák ve mně je přesvědčen, že pohyb páru GBPUSD nebyl ničím jiným, než krátkým vzestupem, který měl vyčistit trh před zřejmě nehezkými čísly o nezaměstnanosti, která nás dnes dopoledne čekají.

Páry s JPY také povyskočily, neboť JPY se všeobecně vyprodával; u páru USDJPY vypadá na nejbližší rezistenci úroveň 89,30. Prolomí ji? Podle mě ještě ne, ale zítra je taky den...

USDCAD dnes také povolil a rychle se přibližuje k úrovním (1,0280), na nichž se chystám postupně vstupovat do nových dlouhých pozic, přičemž většinu těch krátkých jsem už uzavřel.
Na radaru nezapomeňte sledovat i ostatní páry, tj. v tuto chvíli GBPJPY, který nad hladinou 135 nabízí dobrý potenciál k otevření krátkých pozic, obzvláště ve světle utrpení, jímž se může stát (a už stalo) obchodování libry vůči silnému dolaru.

Kromě toho všeho se DXY kupodivu podařilo udržet podporu na 83,50 a prozatím tedy zůstává viset v této hladině. Teď je otázka, co povolí dřív, jestli akciové indexy nebo DXY.

Nesundávejte ochranné přilby, protože tam venku bude ještě pár dní zmatek.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: