03 února 2011

Zraky všech se upírají k Trichetovi

Ken Veksler, Senior Manager, Trading Advisory, Saxo Bank
Jak již bylo řečeno včera, většina Asie slaví lunární Nový rok a na trzích panuje klid. Horší zprávy o nezaměstnanosti na Novém Zélandu způsobily pokles páru o 70 bodů. Data ze sousední Austrálie byla smíšená, ale celkové ladění bylo pro AUDUSD příznivé.
Dnes bude hrát prim Francouz, který vystoupí s prohlášením v 14:30 SEČ. Mám samozřejmě na mysli ECB a jejího guvernéra Tricheta. Vzhledem k tomu, že pravděpodobnost změny sazeb je minimální, všechny bude proto zajímat pouze to, v jakém tónu bude jeho prohlášení pojato. Jakákoli odchylka od komentářů z minulého měsíce může vyvolat na trhu zmatky, zejména pokud zvolí trochu umírněnější postoj. Pokud tomu tak bude, mohou spekulanti očekávat pokles EURUSD o dvě stě bodů, zatímco zachování předchozího postoje by mělo vynést EURUSD výše do oblasti 1,3900.
Ať tak či tak, trhy budou jako na trní očekávat, co bude dál. Já osobně dávám přednost velmi krátké korekci USD a při pohledu na DXY si myslím, že se nacházíme na velmi krátkodobé základně a procházíme konsolidací, ale všechno samozřejmě závisí na dnešním Trichetově prohlášení a na zítřejší změně počtu pracovních míst v nezemědělském sektoru v USA.
Pokud jde o příkazy, u EURUSD vidím stopy pod 1,3770/80, u USDJPY slušné nabídky nad 81,80/90 a další stop příkazy pod 81,30 a u AUDUSD téměř výhradně nabídky spojené s vybíráním zisků na úrovni kolem 1,0200. V případě USDCAD jsou stop příkazy umístěny pod 0,9830, ale ještě před touto hladinou jsou seřazeny velmi objemné příkazy k nákupům. Setrvávám ve své dlouhé pozici v USDCAD s otevírací cenou 0,9862 a stoplossem pod 0,9815.
Pokud jde o dnešní data, zveřejněny budou týdenní počty žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA a maloobchodní tržby v eurozóně.
Nečekám, že by se před odpoledním rozruchem mělo dít něco zvláštního. Do té doby hodně štěstí.

0 komentářů: