26 dubna 2011

Equity Kickoff: Nálada kolem technologických titulů může překonat vliv Asie

Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank


Evropské akcie otevřou v úterý beze změn kvůli zklamání z asijských výsledků a obavám o dopad na řetězec dodávek v souvislosti s Japonskem, které potlačily chuť k riziku a poslaly akcie níž. Nicméně nadšení kolem technologických titulů by přece mohlo vyhrát.

Futures na index FTSE 100 jsou před otevřením trhu o 0,2 % níž. Vzhledem k prázdnému makroekonomickému kalendáři se budou investoři soustřeďovat na řadu optimistických hospodářských výsledků zveřejněných minulý týden – jedná se o technologické tituly, jako jsou Intel a Apple. V této výsledkové sezóně jsou nejvýznamnějšími hnacími motory právě technologie a suroviny, protože ceny komodit stále rostou a investice firem do technologií zase začínají nabírat na obrátkách. Otázkou zůstává, zda výkon těchto dvou odvětví dokáže nastartovat náladu investorů natolik, aby udržela akcie nahoře v nadcházejícím týdnu.

UBS hlásí kladný příliv čistých nových peněz

Bankovní společnost UBS oznámila zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 0,48 CHF, což oproti loňskému roku představuje 17,8% pokles způsobený ve srovnání s výjimečnými výsledky v prvním čtvrtletí loňského roku poklesem aktivity. Tato švýcarská banka uvedla, že čistá hodnota nových peněz této skupiny byla v prvním čtvrtletí v černých číslech a aktivity v oblasti investičního bankovnictví vykázaly slušné výsledky, co se týče obchodování v oblasti investic s pevným výnosem, komodit a měn.

Důležité hospodářské výsledky, které budou zveřejněny dnešního dne:

• Očekává se, že Coca-Cola (před zahájením obchodování s akciemi) oznámí zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 0,87 USD, tj. o 10,0 % více než v předchozím roce.

• Očekává se, že společnost 3M (před zahájením obchodování na burze) oznámí zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 1,44 USD, což je o 2,5 % více než vloni.

• Očekává se, že společnost Ford Motor (11:00 GMT) oznámí zisk na akcii za první čtvrtletí ve výši 0,50 USD, tj. o 3,3 % více než v předchozím roce.

http://www.saxobank.cz/

0 komentářů: