12 července 2011

FOREXOVÝ BLOG KENA VEKSLERA: Eurozóna a její problémy jsou tu zas!

Mluvil někdo o nákaze? Ať už ano či ne, svět na ni právě kouká. Pokles EURUSD a všeobecný přístup k riziku (z mého pohledu) zcela přispěl k problémům, kterými Itálie nyní prochází. Přes noc jsme viděli pokles napříč trhem, včetně amerických indexů, které nepodpořily ani slabší než očekávané výsledky Alcoi a samozřejmě pokles EURUSD. Včerejší krizový meeting měl na trhy velmi malý (pokud vůbec nějaký) pozitivní vliv a následné zprávy a spekulace předních světových agentur o případných dalších bankrotech a záchranných balíčcích působily negativně.
V průběhu dne nás čeká docela důležitá aukce dluhopisů některých chudších zemí Eurozóny a dá se čekat, že zájem bude slušný (díky financování ECB). Ještě důležitější aukce však proběhne ve čtvrtek v Itálii. Spready aktuálně rostou každou hodinu výše a bude zajímavé sledovat, jak dalece ECB rozehraje svou hru likvidity. V této souvislosti se včera opět řešilo rozšíření záchranného fondu Eurozóny a je otázkou, jestli jeho zdvojnásobení bude stačit…
A co nás čeká dnes? Jak kdysi řekl můj bývalý kolega: “kupovat dolar a nosit diamanty”… Sentiment na trhu zůstává stejný jako před dvěma týdny, na léto zůstávám na dlouhé straně v USD a před námi je QE3. V tomto se můj pohled na věc nemění, dnes nebudu se pokoušet jít s trhem ani se dění na trhu účastnit.
Z makrodat nás čeká americká obchodní bilance a záplava neseriózních novinových titulků, které budou diktovat pohyby cen.
Hodně štěstí a nezapomeňte na přilbu!

0 komentářů: