05 srpna 2011

FX blog Kena Vekslera

BOOM! Pane Nodo, děkujeme za intervenci!

Opravu, Japonsko jednomyslně provedlo na JPY přes noc intervenci a tak jsme viděli USDJPY proletět všechny nabídky a stoplossy směrem vzhůru až na 78,48 (ve chvíli, kdy píšu tento text). Stejně tak lze snadno pochopit, že se obchoduje výše EURJPY a i ostatní páry s JPY včetně AUDJPY, který také těží z růstu.

Na trzích nás dnes čeká v souvislosti s rozhodování ECB o sazbách řeč našeho milovaného Francouze a poté tisková konference (změna v nastavení sazeb se neočekává). Předtím nás čeká rozhodování BoE, opět se nečeká změna, ale spekulanti budou chtít vědět, jak kdo hlasoval. Trhem se nesou řeči, že pánové Weale a Dale by mohli možná ztlumit svůj jestřábí postoj a nasadit více holubičí přístup. Později přijdou z USA žádosti o podporu, které v několika posledních týdnech nevypadají dobře a pokud podle některých očekávání přesáhnou 425 tisíc, tak to pro zítřejší změnu počtu pracovních míst mimo zemědělství nevěstí nic dobrého.

S ohledem na dosažené úrovně nevypadá situace na hlavních párech jednoduše a proto dát jasný výhled je více než obtížné. Čekám, až budou zveřejněna všechna čísla a až trhy dosáhnou úrovní, které jsem si stanovil. Jenže trhy se, ačkoliv jsem si vybral směr, nepřiblížily mým úrovním pro vstup a k otočce došlo dříve, koně už zkrátka vyběhli ze stájí.

Čekají nás z pohledu rizika dva velmi důležité dny, což pro mě znamená nasadit si helmu a zůstat čestně mimo trh …

S pozdravem Ken Veksler


0 komentářů: