11 října 2010

Údaje o počtu pracovních míst mimo zemědělství tlačí akcie směrem nahoru v kontextu očekávání kvantitativního uvolňování

Včera jsme jasně prolomili hranici 1150 a zavřeli vysoko nad ní. Poslední cenová akce naznačuje, že investoři prostě riziko (akcie) chtějí. Rozčarování ohledně spuštění kvantitativního uvolňování nebo nadcházející výsledkové sezóny by mohlo vyvolat prudkou korekci.

Co se děje?
Po silném ukončení včerejší americké seance, za nímž stála rostoucí očekávání ohledně obsahu balíčku kvantitativního uvolňování z dílny Fedu, otevřou Evropské akciové trhy pravděpodobně o cca 0,2 % výše. Připravte se na hospodářské výsledky společnosti Intel, které budou zveřejněny zítra. Bude to velmi důležité pro náladu na trzích a z fundamentálního hlediska to pravděpodobně poskytne spolehlivý vhled do vývoje očekávání ohledně růstu tržeb v roce 2011.

Akcie: Pohled zblízka
Výsledkovou sezónu zahájí zítra Intel, takže čekejte, jaké hospodářské výsledky oznámí. Zveřejněné údaje budou důležité vzhledem k celosvětové působnosti Intelu hned ve dvou směrech – jak vůči firmám, tak vůči spotřebitelům. V tomto týdnu si budeme moci udělat celkem slušný obrázek o tom, jaké tržby a jaký růst zisku na akcii v roce 2011 očekávají velké nadnárodní korporace. V tomto týdnu oznámí své výsledky JPMorgan, Google a GE a jejich čísla udají tón dalšímu průběhu výsledkové sezóny. Páteční čísla týkající se počtu pracovních míst v nezemědělském sektoru v USA se nesla jednoznačně v býčím duchu a naznačovala, jaký efekt bychom měli začátkem listopadu očekávat od ohlášení kvantitativního uvolňování. Tato očekávání již nyní poměrně výrazně posunula trhy směrem nahoru a jen s obtížemi si lze představit, jak mohou být reálně naplněna.

0 komentářů: