18 listopadu 2010

Blog Kena Vekslera: Přeceňujeme riziko?

Vážení čtenáři, mám pro vás otázku: jak se momentálně obchoduje chuť riskovat? Je riziko v kurzu, či nikoli? Odpovím vám: kdo ví, a upřímně – koho to zajímá …
Jednoduše jde o to, že trh je nervózní a postrádá jasný směr. K tomu si ještě přidejte skutečnost, že likvidita se tenčí každým dnem, příští týden máme v USA Díkůvzdání, s koncem roku se dělají uzávěrky pořádek v účtech, a máte dokonalou smršť pro velmi nehezký trh. Nicméně debaty o finanční pomoci Irsku, o řeckém revidovaném rozpočtu na rok 2011 (který má být zveřejněn během dneška), jehož deficit bude možná daleko vyšší, než byl původní předpoklad, což poněkud zpochybňuje patřičnost 110 miliardového balíku finanční pomoci poskytnutého Řecku na začátku roku, stejně jako další obavy ze situace na periferii eurozóny tento trh značně otupí.
Stále vidím trend omezování shortů v USD, ale uznejme, že celkový obraz trochu zastiňují faktory, o kterých jsem se zmiňoval výše.
Pokud jde o makrodata, odpoledne bude zveřejněn počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA, velkoobchodní tržby v Kanadě, maloobchodní tržby ve Velké Británii a stav běžného účtu obchodní bilance eurozóny. Nic z toho trhy jednoznačně nenasměruje, spíše naopak přispěje k celkové roztěkanosti, kterou aktuálně pozorujeme.
Můj názor na některé hlavní páry:
• GBPUSD nabízí příležitosti k prodeji při vzestupech a možná také nevýrazných pohybech nad 1,5980 až k 1,6050 se stopy nad 1,6125, s cílem návratu k 1,5760 a 1,5650.
• EURUSD rovněž vypadá na ústup – přesto si myslím, že ráno nejdříve ještě dojde k posílení (podobně jako včera v noci ), ale jakmile se tento pár dostane na 1,3650/80 (po aktivaci stopů na 1,3615/20), pravděpodobně přijde okamžik k prodeji se stopy nad 1,3740 s cílem návratu na 1,3450.
Co se týče ostatních….Čekám na příležitosti, ale na tomhle trhu – věru tvrdý oříšek...

0 komentářů: