01 prosince 2010

Forexový blog Kena Vekslera: Poprask kolem zvýšení sazeb v Číně

Přes noc zajímavý vývoj, hlavně co se týče dat; z Číny mnohem lepší index nákupních manažerů, což signalizuje vyšší riziko zvyšování sazeb ke konci roku.
Osobně nepřestávám věřit v možnost zvýšení oficiální sazby, ovšem mám za to, že před Vánocemi se omezí na max. 50 bazických bodů. Nikoli jako onen geniální analytik, který ohlásil 200 bodů do konce roku. Tomu humbuku nevěřte a už vůbec ne tomu přeplacenému analytikovi.
Jinak jsme byli svědky toho, jak se šeptanda stala skutečností, a to přes noc, se zveřejněním australského HDP, které nesplnilo očekávání. Ovšem vzhledem k tomu, že trh povětšinou s tímto výsledkem počítal, byl následující pohyb AUDUSD relativně neškodný.
A samozřejmě, že večer se do práce pustili u Moody’s, kde změnili výhled úvěrového ratingu Portugalska na negativní… K tomu musí dojít každopádně, to je v pořádku, takže Pan Evidentní nemá k tomuto obrázku co dodat… Ach, ty ratingové agentury…
Během dne budou zveřejněna důležitá data a trh bude obzvláště netrpělivě očekávat aukci portugalských dluhopisů, která bude zahájena v 10:30 GMT. Trh bude tuto událost vnímat jednoznačně jako lakmusový papírek, který napoví, kde jsou skutečné škody, a podle výsledku tohoto testu se pokusí odhadnout, jak daleko je Portugalsko od oficiální žádosti o pomoc. Jinak máme na pořadu dne také britský index nákupních manažerů, v USA změnu zaměstnanosti dle ADP a také údaje ISM.

Pokud jde o měnové páry (hlavně ty, v nichž figuruje USD), trhy budou čekat na vyčerpání nevyhnutelných vzestupů, které dnes dopoledne zaznamenáme jako první, přičemž příkazy je třeba zadávat na úrovních 1,3150/80 u EURUSD, 1,5650/80 u GBPUSD a 0,9730/50 u AUDUSD. V případě GBPUSD je zajímavé poznamenat, že jsme se včera dotkli a rychle zase ustoupili od úrovně 1,5480, a na základě toho je pro mne prostě jen otázkou času, než dojde k jejímu prolomení a dalšímu pohybu dolů, takže v přístupu k tomuto konkrétnímu páru buďte obezřetní...

0 komentářů: