02 prosince 2010

Forexový blog Kena Vekslera

Dobré ráno!
Uplynulo pouhých pár dnů od doby, kdy jsem napsal, že tímto extrémně řídkým trhem budou hýbat novinové titulky, a včera se tak vskutku stalo. Na konci evropské seance neznámý americký zdroj uvedl, že Spojené státy jsou připravené přispět do evropského stabilizačního fondu… Protrhla se hráz stopů u EURUSD, který tak vyskočil o téměř jeden řád, a jiné související rizikové páry se pohybovaly podobným způsobem. Samozřejmě tato zpráva byla za několik hodin popřena, ale dnes ráno je o riziko stále relativně vyšší zájem.
To vše nehledě na horší údaje o maloobchodních tržbách, které v noci přišly z Austrálie, a index nákupních manažerů v Číně, který byl naopak lepší, než se očekávalo, což zvyšuje riziko dalšího zpřísnění měnové politiky před koncem roku. Dnes ráno mám pocit, že na riziko bude vyvíjen tlak a EURUSD se pravděpodobně dostane na 1,3180 a vzápětí na 1,3230 (kde se nejspíš zastaví), zatímco u párů, jako je AUDUSD a USDCAD, bychom mohli očekávat hodnoty 0,9730/50 resp. 1,0080/50. GBPUSD vypadá dnes dopoledne dobře a není pravdivějších slov, než ta, která včera pronesl George Osborne, který řekl, že tou nejlepší věcí, kterou Británie kdy udělala, bylo, že nepřešla na EUR. GBPUSD by se dnes rozhodně mohl podívat až k 1,5680…
Veškeré dění se dnes bude samozřejmě točit kolem eurozóny, přičemž dvěma nejvýznamnějšími událostmi budou aukce španělských dluhopisů a později pak oznámení ECB. Pokud jde o druhou z nich, neočekávám změnu sazeb, ale dychtivě očekávám prodloužení programu nákupu dluhopisů, a to na neurčito. To bude pro EUR negativní i pozitivní zároveň, tištění dalších peněz ale není nikdy dobrým znamením (zeptejte se Amíků), a tudíž bych čekal obnovení poklesu u EURUSD.
Pokud jde o další události, v USA máme týdenní údaje o nezaměstnanosti a také prodeje domů… Koho to zajímá…
Buďte tam dnes, přátelé, opatrní. Pro vaši informaci, po 10. tohoto měsíce už nebudu obchodovat a do tohoto dne uzavřu všechny pozice a obchody. Ještě bych chtěl poznamenat, že jsem včera otevřel krátký strangle u USDCAD s expirací 22. prosince a realizačními cenami 1,000 a 1,0400, zatím je docela pěkně v zisku.

0 komentářů: