22 února 2011

Forexový blog Kena Vekslera: Korekční cenový pohyb je tak trochu „bílým šumem“

Ken Veksler, Senior Manager, obchodní poradenství, Saxo Bank


Potlesk všem opicím, které nedávno utíkaly od rizika – zdá se, že konečně dostaly, co chtěly, a o hloubce tohoto posunu (pokud se nejedná jenom o chvilkový propad) rozhodne dnešní uzávěrka americké seance (Američané jsou po včerejším svátku zase zpět). Zprávám z dnešní noci dominuje informace o zemětřesení o síle 6,3 stupně, k němuž došlo na Novém Zélandu, a další zprávy o rostoucím napětí na Blízkém východě. Z tohoto vývoje mají samozřejmě největší prospěch komodity a z nich především ropa a zlato. Komoditní měny a především CAD si tedy vedou opravdu dobře. Jinak agentura Moody’s včera snížila úvěrový rating Japonska a snaha zajistit se proti riziku spustila mantru nakupování USD.

Obecně stále očekávám, že bude docházet k výprodeji USD, jak jsem o tom hovořil už minulý týden, a aktuální cenový pohyb tedy považuji za korekci a, vyjádřím-li to statisticky, za „bílý šum“. Pro EURUSD bude zkouškou úroveň 1,3530/00 a pokud se nad ní tento pár udrží, pak zůstává cesta vzhůru otevřená. Prolomení této hladiny a uzavření pod ní by však mohlo znamenat začátek hlubší korekce.

AUDUSD dnes ráno poněkud ztrácí, ale to má na svědomí spíš USD než cokoli jiného. AUDNZD samozřejmě prudce posílil a vzhledem k tomu, že RBNZ nyní působí dojmem, že chce sazby držet na nezměněné úrovni celý letošek a možná i příští rok, bude NZD strádat i nadále.

USDJPY se v noci při nízké likviditě obchodoval pod hranicí 83,00, a vymazal tak malé stop příkazy umístěné pod touto hladinou. Tento stav však neměl dlouhého trvání a pár dnes ráno znovu mírně posiluje, ale ani to by nemělo trvat dlouho.

GBPUSD je téměř imunní vůči všem těmto nesmyslům a je pevně rozhodnut testovat hranici 1,6300, i když samozřejmě trochu ustoupil všeobecnému posílení USD.

Během dne sledujte impulsy, kterou mohou na trhu vyvolat kanadské maloobchodní tržby a jádrová důvěra spotřebitelů v USA.

Jinak si přátelé nasaďte helmy, ale buďte znovu a pravděpodobně velmi brzy připraveni prodávat dolary.

0 komentářů: