26 července 2011

Blog Kena Vekslera: Trh je na 80% s řešením pro Řecko spokojený

22.7.2011

Fajn, tak to schválili!
Samozřejmě musí být návrh dohody ještě podepsán, ale v podstatě ho můžeme považovat za přijatý a měl by být uveden do praxe během několika týdnů. Na stole je nyní zkrátka návrh, který by měl uspokojit zhruba 80 trhu. Podrobnosti a stručný rozbor návrhu je zde.
Reakce trhu byla pozitivní, zvýšila se chuť riskovat a akcie rostly. EURUSD, hlavní protagonista tohoto dramatu, získal v noci podporu a dnes ráno se obchodoval na 1,4440. Dnes nebudu mluvit o konkrétních úrovních, protože zkrátka nevím, co se na trhu přesně odehrává. Upřímně, kdo to opravdu ví…

Jinak se včera na trhu objevily neověřené zprávy, že v USA se dohodli na zvýšení dluhového stropu, ale velmi brzy zase zanikly.   DXY včera večer prolomil rostoucí trendovou linii, a zdá se mi, že poměrně silně. Ale jak říkám, počkejme do konce týdne, jak to bude vypadat, až se usadí prach.   V průběhu dne není na programu přiliš dat a tak o dalším směru hlavních párů rozhodnou spíše titulky.

Jak jsme zmínil, momentálně na trhu nevidím žádné rozumné obchody pro strategii relative value.   Poměrně zdravě vypadá GBPCAD a doporučuji po včerejším vstupu do long pozice použít trailing stop. Momentálně tento pár vypadá, že konsoliduje a střednědobé dno se tvoří kolem 1,5250/5300. Potvrzení růstového potenciálu přijde až s platným proražením a závěrem nad hodnotou 1,5550.  EURJPY vypadá, že růst (rád držím JPY) slábne. Podle mě závěr nad 113.50/114.00 bude signál pro krátkodobý zpětný pohyb, a tak případné prodeje kolem těchto úrovní doporučuji sledovat a pečlivě monitorovat.

Také u páru AUDUSD mám problém akceptovat současné úrovně. Navrhuji jít proti trhu se stopem nad 1,0930, čekat na návrat k 1,0650 a pak 1,0580.

Přeji hodně štěstí, já osobně zůstávám stranou…  budu zpět ve středu.

0 komentářů: