11 srpna 2009

11/8 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, drž

Pripravil Martin Kadlec, Konzultant, Saxo Bank

Ako sa podľa vás bude dnes vyvíjať cena ropy?
- Obchodovanie s ropou bolo aj včera ovplyvnené náladou na akciových trhoch. Po výraznom zhodnotení v piatok, sa včerajšie obchodovanie nieslo v znamení korekcie.

- Americký akciový index S&P500 klesol až nad hranicu 1000, ale podarilo sa mu vrátiť na hodnotu 1007, čo potvrdilo, že investori momentálne vidia akcie na vyšších úrovniach.

- Pri dnešnom obchodovaní s ropou odporúčame sledovať údaje o veľkoobchodných zásobách v USA, ktoré by mali podľa očakávaní mierne poklesnúť.

- Na dnešný deň máme mierne negatívny výhľad. Odporúčame predaje po zhodnotení smerom k 70.90 USD/barel s cieľom na 70.40. Stop nad 71.00.

Aký očakávate vývoj u zlata?
- Na zlato sme dnes mierne negatívne naladení. Odporúčame predaj po zhodnotení smerom k 949 USD/uncu s cieľom na 940. Stop nad 952.
Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?
- Dnešný vývoj na EURUSD trhu pred zajtrajším zasadaním FED-u by mal byť pokojný.

- Je veľmi pravdepodobné, že zajtrajšie obchodovanie bude ovplyvnené veľkou neistotu ohľadne ukončenia alebo rozšírenia tzv. Quantitative easing. Na túto otázku však budeme mať odpoveď až zajtra, po zasadaní FED-u.

- Vývoj EUR/USD dnes vnímame mierne negatívne. Rezistenčná úroveň sa posúva smerom dole ku 1.4180-90. Odporúčame predaje po zhodnotení smerom k 1.4050. Stop nad 1.4250.

EUR/CZK
- Údaje o júlovej inflácii boli dosť veľkým prekvapením. Výrazný pokles inflácie by mohol vyvolať diskusie o ďalsom možnom znížení úrokovej sadzby.

- CZK si včera pripísala výrazné zisky oproti EUR, USD aj ostatným regionálnym menám aj napriek vlažnému obchodovaniu na akciových trhoch.

- Ďalšie obchodovanie s CZK bude ovplyvnovať mix faktorov ako je vývoj na akciových trhoch, zverejnenie údajov o bežnom účte platobnej bilancie a konečné údaje o priemyselnej produkcii, čo by mohlo posunúť CZK vyššie.

0 komentářů: