14 srpna 2009

14/8 Ekonomický komentár - Kúp, predaj, podrž

Pripravil Martin Kadlec, Saxo Bank

Ako sa podľa vás bude dnes vyvíjať cena ropy?
- Počas včerajšieho obchodovania cena ropy vzrástla. Na dnešný deň máme mierne pozitívny výhľad. Odporúčame nákupy po poklesoch smerom ku 70 USD/barel s cieľom na 72. Stop pod 68.70.

- Obchodovanie s ropou bolo včera ovplyvnené pozitívnou náladou na akciových trhoch aj napriek zverejneniu nie najlepších údajov o predajoch v maloobchode v USA.

- Akciové trhy ovplyvňuje pozitívna nálada investorov, založená na tom, že by svetová ekonomika mala mať najhoršiu fázu za sebou. Dnes očakávame miernu korekciu na akciových trhoch.

- Dnešné obchodovanie s ropou by mohlo ovplyvniť zverejnením údajov o medziročnej inflácii v Eurozone a USA ako aj údajov o priemyselnej produkcii a využití výrobných kapacít v USA.

Aký očakávate vývoj u zlata?

- Po včerajšom náraste ceny zlata sme aj sme dnes mierne pozitívne naladení. Odporúčame nákupy na úrovni 955 s cieľom na 968 USD/uncu. Stop pod 948.

Čo dnes môžeme očakávať na eurodolárovom trhu?

- Na trhoch panuje averzia k riziku, ktoré potvrdzuje neustále posilňovanie JPY a záujem o 30 US dlhopisy vo včerajšej aukcii.

- Zverejnenie lepších údajov o eknomickom raste z GE a FR podporilo rast EUR.

- Dnešný vývoj EUR/USD vnímame mierne negatívne. Podporná úroveň je na 1,4250-60. Pod touto úrovňou by EUR mohlo smerovať ku 1.4220 alebo sa bude pohybovať v pásme 1.4250 – 1.4340.

EUR/CZK
- CZK po včerajšom zverejnení horších údajov o malobchodných predajoch v USA mierne oslabila voči EUR.

- Dnešné obchodovanie by mohli negatívne ovplyvniť horšie údaje o HDP za 2. štvrťrok. Takisto bude dôležité sledovať aj komentár ČNB a správu o inflácii, ktora by mohla načrtnúť dalšie smerovanie monetárnej politiky ČNB.

- Pozitívne na CZK vplýva rast na akciových trhoch a posilňovanie EURUSD.

0 komentářů: