20 října 2010

Naznačí zápis z jednání BoE, že QE2 bude ve Velké Británii brzy realitou?

Témata
 Ústup z pozic na pozadí překvapivého zvýšení úrokových sazeb v Číně měl za následek uzavření pod úrovní 1170. Velmi brzy můžeme očekávat opětovné testování této hladiny. K narušení trendu nedošlo, takže jsme stále na cestě k úrovni 1200, i když ta je nyní poněkud dále na obzoru, než se původně předpokládalo.
 Druhé kolo amerického kvantitativního uvolňování je už v cenách většinou započteno. Poodhalí nám dnešní zápis z jednání Bank of England, jak blízko jsme QE2 ve Velké Británii?

Co se děje?
Evropské akciové trhy dnes s největší pravděpodobností otevřou asi o 0,3 % níže, protože Čína se včera překvapivě rozhodla zvýšit úrokové sazby. Výsledková sezóna nás i nadále překvapuje v pozitivním smyslu slova – významné společnosti jako Bank of America, Goldman a Yahoo jsou na tom lépe, než se očekávalo, a to by v nejbližší budoucnosti mělo podpořit akciové trhy.

Akcie: Pohled zblízka
Bank of America pokračovala podle očekávání v trendu započatém společností JPMorgan a do výnosů přesunula rezervy pro úvěrové ztráty, což docela podstatným způsobem zvýšilo její zisky. Tato banka, stejně jako JPMorgan, odhaduje, že zhoršování situace v oblasti úvěrů ustalo. To je velmi zajímavý odhad budoucího vývoje amerického trhu s bydlením. Možná mají signály, co Fed 3. listopadu oznámí. Je jistě obtížné uvěřit, že by byli takto optimističtí ohledně vývoje svého úvěrového portfolia, pokud by věděli, že Fed 3. listopadu americkému trhu s bydlením žádnou dodatečnou podporu neposkytne. Goldman také překvapil růstem, a to především díky tomu, že očekávané zisky byly před výsledkovou sezónou dost podstatně sníženy.
Dnes se bude největší pozornost soustřeďovat na zveřejnění hospodářských výsledků společností Abbott Labatories, United Technologies, Wells Fargo & Co a Boeing.

0 komentářů: