27 října 2010

Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby jsou posledním ukazatelem před zveřejněním amerického HDP za 3. čtvrtletí

Včera jsme byli svědky prvního, ale neúspěšného pokusu o prolomení hranice 1200 v S&P500. Dnes očekáváme další testování této úrovně, sledujte především uzavření americké seance.

Co se děje?
Evropské akciové trhy s největší pravděpodobností otevřou níže. Americké obchodování uzavřelo co do úrovní do velké míry v souladu s evropským obchodováním, dnes ráno ale Deutsche Bank trhy zklamala, což způsobí pokles futures. Očekávejte otevření přibližně o 0,25 % níže. Společnost Ford zveřejnila zisky, které jsou v její 107leté historii rekordní – výnos na akcii ve výši 48 centů oproti očekávaným 38 centům. Kromě toho se snižování dluhů ve společnosti Ford vyvíjí rekordním tempem a to vedlo Ford k prognóze, že do konce roku vyrovná své dluhy s hotovostí. Dnes bude zveřejněna další řada hospodářských výsledků. Největší vliv na vývoj trhu budou mít tyto společnosti: Volkswagen a Novo Nordisk v Evropě, v USA sledujte P&G a ConocoPhillips.

Akcie: pohled zblízka
Ford včera oznámil velice slušné hospodářské výsledky – de facto jde v jeho 107leté historii o rekordní zisky. Ford vyšel z krize jednoznačně lépe než další významní američtí výrobci aut, jako je GM i Chrysler, a včera oznámil, že do konce roku vyrovná své dluhy s hotovostí. To je pro jeho akcionáře velice dobrá zpráva, protože Ford bude nyní ještě výrazněji než dosud schopen investovat do nových výrobků, aniž by zbrzdil proces oddlužování probíhající od roku 2008.

0 komentářů: