18 ledna 2011

Forexový blog Kena Vekslera: hitparáda zkratek EFSF, ZEW, CPI VB a BOC

Ken Veksler, Senior Manager, Trading Advisory, www.saxobank.cz
V úterý ráno nepolevuje tlak na USD a zájem o nákup rizikových párů podporuje značnou měrou celkově silný akciový trh.
S ohledem na včerejší vývoj USD a určitý neklid trhu způsobený nejistým výsledkem druhého dne summitu ministrů financí EU, který pokračuje dnes odpoledne, vypadají EURUSD a GBPUSD silně a GBPUSD pravděpodobně prolomí odpor na 1,5980 a ještě před zveřejněním indexu CPI dnes ráno (který může sám o sobě potvrdit spekulace o zvýšení úrokových sazeb, které se rozšířily v poslední době) aktivuje stop-lossy. Jednou z možností by bylo strategicky ignorovat tuto evidentní rally a pro vstup zvolit hladinu kolem 1,6030 s tím, že na úrovni 1,6080/6100 by mohlo dojít k jistým ztrátám, se stop-lossy nad 1,6150.
U EURUSD je ale situace trochu jiná, vzhledem k tomu, že můžeme čekat neuspokojivé komentáře ohledně EFSF. Je možné nabízet při růstu, se stop-lossy nad 1,3490/5 a čekat kapitulaci tohoto páru zpět na minima z včerejšího večera na úrovni 1,3250 a níže. Dnes dopoledne jsou dobré nabídky do úrovně 1,3400 s malými stop-lossy nad 1,3430.
Dnes nás čeká poměrně mnoho údajů, bude zveřejněn ZEW index, britský index spotřebitelských cen a oznámení BOC o úrokových sazbách. U posledně jmenovaného se nečeká žádná změna, se vší pravděpodobností ale poměrně jestřábí prohlášení, které by mělo ještě zvýšit tlak na USDCAD; vzhledem k úrovni 0,9850 dosažené včera večer zůstává vývoj směrem dolů otevřený.
Dnešním trhem budou hýbat zveřejněné údaje, a tak říkám: buďte připraveni s prstem na spoušti až do té doby, dokud nebudete cítit, že už musíte konečně vystřelit.

0 komentářů: