07 února 2011

Equity Kickoff: Příznivé údaje o zaměstnanosti v USA potáhnou akciové trhy vzhůru

www.saxobank.cz
Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank
Očekává se, že evropské akciové indexy otevřou v pondělí výše, a to pod vlivem lepšího výsledku u nezaměstnanosti v USA, který byl zveřejněn v pátek. Vzhůru nás stále tlačí také hospodářské výsledky firem, ale měli bychom počítat s tím, že počínaje tímto týdnem začne tento vliv oslabovat. Dnes nebudou zveřejněny výsledky žádné z významných společností, takže v 11.00 GMT věnujte pozornost německým podnikovým objednávkám.
Index S&P500 i nadále uzavírá nad desetidenním pohyblivým průměrem. Hnací silou amerických akciových trhů byla v pátek jednoznačně nad očekávání příznivá míra nezaměstnanosti (9,0 % oproti očekávaným 9,5 %). Změna počtu pracovních míst mimo zemědělství byla slabší, než se čekalo, což odstartovalo počáteční negativní reakci trhů, ale jak už je dobrým zvykem, později během seance trhy obchodovaly na základě míry nezaměstnanosti a uzavřely na vyšší úrovni.
Věnujte pozornost německým podnikovým objednávkám, které budou zveřejněny v 11.00 GMT. Trhy očekávají v meziměsíčním porovnání pokles, avšak v meziročním porovnání nárůst. Tento týden zveřejní celá řada evropských zemí údaje o průmyslové výrobě za prosinec, přičemž se vzhledem k nepříznivému počasí ve srovnání s listopadovými čísly očekávají slabá data. V případě zítra zveřejněné německé průmyslové výroby se však čeká posílení.

0 komentářů: