17 května 2010

Komentář Kena Vekslera - 17.05

Dobré ráno,

týden nám začal poměrně turbulentně. Noční obchodování v Asii vedlo k dalšímu pouštění žilou napříč všemi trhy, včetně akciových a samozřejmě i devizových. Všechny hlavní asijské indexy poklesly v noci nejméně o 2 % a EURUSD se obchodoval na čtyřletých minimech. GBPUSD a protinožci jej následovali, přičemž největší ránu utrpěly AUD a NZD, zatímco USDCAD stoupal a obchodoval se kolem 1,0450. V tomto prostředí jsou zjevně jasnými vítězi USD a JPY, přičemž USDJPY je jednoznačně znovu na vedlejší koleji, ale pokud je alespoň něco v nabídce, pak jasně vyhrává JPY.

Na tomto trhu se rozvíjí zajímavá dílčí zápletka v souvislosti s EURCHF. Od kontaktů se dozvídám, že na úrovni 1,4005/7 byly prodány a trhem absorbovány 2 miliardy v reakci na nabídku SNB, je ale samozřejmě stále těžší, aby to tak zůstalo, a dříve či později (já sázím na to, že dříve) SNB vytáhne na stůl novou nabídku a to by mělo tento pár poslat o dalších minimálně sto bodů dolů, nemluvě už o pravděpodobném a zjevném dopadu, který to bude mít na EURUSD. Dnes nás žádné údaje příliš zatěžovat nebudou, a trh se tak soustředí výhradně na titulky zpráv, jako ostatně už nějakou dobu, a nic z toho zřejmě nepřinese pro žádný z měnových párů nic hezkého. Vypadá to, že nabídka akcií je dnes dopoledne velká a s výjimkou drobných korekcí či návratů k dřívějším významným podporám bude výprodej zřejmě i nadále pokračovat.

Netroufám si dnes uvádět žádné úrovně, protože prohlížet si grafy, nebo dokonce poslouchat, kde by mohly být umístěny objednávky, je jako zírat na dopravní nehodu: zajímavé, matoucí, a přitom zároveň úplně k ničemu…

Mějte tento týden ochranné přilby stále na hlavě, protože to bude i nadále zlé, než na tomhle trhu zahlédneme aspoň náznak konsolidace.

S pozdravem

Ken Veksler.

0 komentářů: