09 prosince 2010

Forexový blog Kena Vekslera: Protinožci rozhýbali trhy

Protinožci přes noc rozhýbali trhy. Důvodem se staly údaje o vývoji australské nezaměstnanosti, které výrazně překonaly očekávání, když míra nezaměstnanosti spadla na 5,2 %, a také skutečnost, že úrokové sazby novozélandského dolaru zůstávají nezměněny a provázejí je holubičí komentáře.

Jinak akcie stále vykazují silnou chuť k růstu a ochota riskovat zůstává i nadále téměř hmatatelná, i když občas trochu chaotická. Moje tendence by byla opět prodávat AUDUSD, ale tento měnový pár se stále ještě může vydat směrem nahoru a neckline (interpretační) poblíž úrovně 0,9970 bude zajímavou mezní hranicí – můj rozum říká, že by měl odolat, ovšem intuice se přiklání k tomu, že nás čeká další pokus o pokoření parity a že po cestě padnou i dnes zdánlivě výrazné stop-lossy, které jsou umístěny nad zmiňovanou úrovní. V každém případě buďte u tohoto páru opatrní.

Také EURUSD se podobným způsobem pohybuje nahoru a dolů podle momentální chuti k riziku, přičemž horní hranicí je prozatím úroveň 1,3350/80 a případný obrat dolů může konstruktivně pokračovat, pouze pokud se dostane pod 1,3180. Prozatím se ale zdá, že chuť k riziku posiluje…

GBPUSD se dnes bude těšit na rozhodnutí BoE ohledně úrokových sazeb, a dokud se banka nepohne a nevydá prohlášení, je dobré si všimnout, že nová britská vláda odvedla skvělou práci v tom, že se distancovala od svých evropských bratří, a na GBPUSD se tak s větší pravděpodobností projeví celkový pohyb USD, spíše než ochota či neochota riskovat. Pokud jde o úrovně, nemám u tohoto páru nic konkrétního a myslím, že bude nejlepší začít už to pro letošek balit.

USDJPY poslední dobou také vypadá zdravěji a s tím, jak dlouhodobé sazby rostou, to vypadá, že u tohoto páru vzniká support kolem úrovně 82,50/80, přičemž důležitou úrovní při pohybu směrem vzhůru je 84,50.
USDCAD se samozřejmě stále pohybuje v úzkém pásmu, což nikoho nepřekvapí. Zlato, drahé kovy a komodity obecně poslední dobou vykazují silnou chuť k růstu.

Kromě oznámení BoE dnes také čekáme americké týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti a velkoobchodní zásoby. Přátelé, sledujte spíše zprávy než čísla, a co je důležitější, připravte se na čínské zvýšení úrokové sazby o víkendu.

0 komentářů: