09 března 2011

Pokles ceny surové ropy, ke slovu se hlásí německá průmyslová výroba

Objednejte zdarma brožuru NAUČTE SE OBCHODOVAT AKCIE OD PROFESIONÁLŮ


Evropské akciové trhy otevřou výše, neboť cena surové ropy o něco poklesla a akcie amerických bank vyletěly nahoru poté, co Bank of America naznačila, že by dividendy mohly být vyšší. K optimismu dnes přispěje také Německo svými skvělými údaji o průmyslové výrobě.


Futures na index FTSE 100 jsou momentálně o 0,1 % výše než při otevření. Dnešním nejsledovanějším evropským ekonomickým údajem je německá průmyslová výroba (11:00 GMT), která by podle očekávání měla dosáhnout nárůstu o 1,7 % meziměsíčně a 11,1 % meziročně. Vzhledem k tomu, že ceny ropy typu Brent poklesly na hodnotu okolo 112 USD za barel, by si dnes více pozornosti mohly získat zveřejňované údaje týkající se německé průmyslové výroby, které by mohly stanovit směr, jímž se vydá dnešní evropská seance.

Agentura S&P naznačila, že v blízké budoucnosti očekává další snižování úvěrového hodnocení evropských zemí. Trhy vládních úvěrů periferních zemí Evropy se stále nacházejí pod obrovským tlakem a výnosy z řeckých 10letých dluhopisů se vyšplhaly na rekordních 12,8 %. To vše ukazuje, že Evropa stále čelí závažným problémům, které by se mohly ještě zhoršit, pokud Evropská centrální banka v dubnu přistoupí ke zvyšování úrokových sazeb. Také na amerických úvěrových trzích se objevují malé náznaky hrozícího rizika, neboť množství emitovaných komunálních dluhopisů se dostalo na nejnižší úroveň za 11 let.

0 komentářů: