29 června 2011

Market Preview – 29. června 2011

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou výše

Britské trhy otevřou pravděpodobně výše, index FTSE 100 se při otevření očekává o 27 až 30 bodů výše.

Investoři očekávají zveřejnění indexu služeb, peněžní zásoby M4, čisté zadluženosti spotřebitelů a schválených hypotečních úvěrů.

Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti Stagecoach Group, Betfair Group, Anite, Driver Group a European Nickel.

Australský provozovatel železnic a přístavů Asciano oznámil, že znovu projednal svou smlouvu s těžařskou společností Coal & Allied, pobočkou Rio Tinto, na těžbu až 30 mil. tun uhlí ročně.

Philip Bowman, CEO společnosti Smiths Group, uvedl, že tato společnost plánuje v následujících třech letech zvýšit svoji hodnotu prostřednictvím „aktivnějšího“ přístupu k akvizicím a odprodejům.

Jean Paul Luksic, CEO společnosti Antofagasta, prohlásil, že tato společnost očekává, že bude těžit z „obrovské poptávky“ Číny a dalších rozvíjejících se ekonomik po kovech.

Podle City A.M. Vodafone do konce tohoto týdne dokončí prodej svých aktiv v Polsku.

Asijské akciové trhy: obchoduje se většinou výše

Asijské akciové trhy se dnes ráno obchodovaly většinou výše díky optimistickému názoru, že řecký parlament pravděpodobně schválí navrhovaná úsporná opatření.

V Japonsku akciové trhy obchodovaly výše. Tahounem růstu byly zisky titulů z energetického sektoru. Tokyo Electric Power, Chubu Electric Power a Kyushu Electric se obchodovaly výše. Společnost Tokyo Electric Power si připsala zisky poté, co její akcionáři odhlasovali pokračování výroby jaderné energie. V 6 hod. se index Nikkei obchodoval o 1,2 % výše na úrovni 9 760,1.

V Jižní Koreji se trhy obchodovaly výše, ziskové byly akciové tituly z rafinérského a automobilového odvětví. S-Oil Corporation a SK Innovation se obchodovaly výše. Akcie automobilek Hyundai Motor Company a Kia Motors Corporation se obchodovaly výše. Hongkongské trhy se obchodovaly v kladném teritoriu, přičemž akcie společnosti Swire Pacific Limited se po oznámení, že společnost jedná o prodeji „významné části“ majetku, obchodovaly výše. V Číně trhy obchodovaly níže, dolů zamířily tituly bankovních domů.

Americké akciové trhy: futures se obchodují výše

Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly výše, futures na index S&P 500 o 11,6 bodů výše.

K důležitým dnes zveřejněným ekonomickým údajům budou patřit rozjednané prodeje domů a index žádostí o hypotéku (MBA).

Během dnešního obchodování s akciemi mají zveřejnit své hospodářské výsledky společnosti Family Dollar Stores, General Mills, Monsanto Company, Acuity Brands a American Greetings Corporation. V rámci včerejšího následného obchodování na burze si akcie Bank of America připsaly 1,1 % na základě zpráv, že tato banka má na dosah vypořádání cenných papírů krytých hypotékami. Společnost Sealy šla o 9,2 % nahoru poté, co její tržby za 2. čtvrtletí vzrostly více, než se čekalo. Akcie společnosti EXFO se v důsledku nižšího než očekávaného výhledu na další čtvrtletí propadly o 13,0 %. Akcie společností Shaw Group, Omnova Solutions a Progress Software po zveřejnění výsledků, které přinesly zklamání, ztratily 12,9 %, 7,5 %, resp. 6,0 %.

Index S&P 500 včera vzrostl o 1,3 % na základě optimistického názoru, že evropské země přijmou potřebná opatření, aby zabránily bankrotu Řecka. Poté, co společnost Nike zveřejnila nad očekávání dobré hospodářské výsledky za 4. čtvrtletí fiskálního roku, její akcie vystoupaly o 10,1 %. Po zveřejnění pozitivní analytické zprávy si společnost Monster Worldwide připsala 9,8 %. Akcie energetických společností National Oilwell Varco, Cabot Oil and Gas, Nabors Industries, Marathon Oil, Anadarko Petroleum a NRG Energy získaly 5,5 %, 5,0 %, 4,8 %, 4,7 %, 3,8 %, resp. 3,7 %. Akcie společností obchodujících s komoditami Allegheny Technologies, Freeport McMoRan Copper and Gold a Cliff Natural Resources vzrostly o 4,3 %, 3,6 %, resp. 2,1 %, což je v souladu s růstem cen komodit. Akcie společnosti Motorola Mobility Holdings klesly o 3,4 %. Důvodem bylo zhoršení ratingu akcií makléřem z „market perform“ na „under perform“.

Evropské akciové trhy: pravděpodobně otevřou výše

Evropské trhy pravděpodobně otevřou výše. DAX zřejmě otevře o 33 až 37 bodů výše, CAC o 15 až 16 bodů výše.

Investoři očekávají informace o hrubém domácím produktu z Francie, důvěře spotřebitelů z eurozóny a předstihovém indikátoru KOF ze Švýcarska.

Své hospodářské výsledky mají dnes zveřejnit společnosti Andreae Noris Zahn, Boconcept Holding, IKB Deutsche Industriebank a Sygnis Pharma.

S odvoláním na skutečnost, že lék Tarceva od společnosti Roche Holdings neprodlužuje životy pacientů natolik, aby to ospravedlnilo výši nákladů, nepovolila britská organizace NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) jeho užívání. Italský výrobce luxusní obuvi Salvatore Ferragamo by měl dnes v Miláně absolvovat svou obchodní premiéru.

Státní odvolací soud v Albany, což je soud nejvyšší instance státu New York, se bude znovu zabývat sporem UBS a několika dalších bank se společností MBIA Inc, který zpochybňuje restrukturalizaci divize pojištění dluhopisů společnosti MBIA.

Deutsche Bank jmenovala do funkce ředitele pro poradenskou činnost v oblasti fúzí a akvizic pro Severní a Jižní Ameriku Anthonyho Whittemora.

Ekonomický deník Handelsblatt napsal, že Commerzbank se v letošním roce snaží dát dohromady cca 1 mld. EUR na nové podnikání v oblasti úvěrování malých společností zaměřených na obnovitelné energie.

Podle agentury Reuters se společnost Intesa Sanpaolo SpA snaží prodat špatné úvěry v hodnotě 4 mld. EUR, což je krok ke zlepšení kapitálových ukazatelů a snížení expozice vůči riziku. Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje na stejných úrovních

EUR se dnes ráno obchoduje vůči USD na stejných úrovních. Čeká se na hlasování řeckého parlamentu o balíku úsporných opatření. Forex očekává, že data, která mají být zveřejněna v průběhu dne, potvrdí květnový nárůst počtu rozjednaných prodejů domů v USA. JPY se vůči USD a EUR obchoduje o 0,1 % výše. Důvodem je spekulace, že japonské společnosti po včerejším poklesu zahájí nákup JPY.

V 6 hodin ráno se EUR vůči USD obchodovalo na identických úrovních s kurzem 1,4371 USD. GBP se vůči USD obchodovala mírně výše s kurzem 1,6004 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo mírně níže s kurzem 0,8980 GBP.

AUD se vůči USD obchoduje o 0,1 % výše. CAD se vůči USD obchoduje o 0,1 % výše. Aktuální makrodata

J.-C. Trichet volá po nové vizi pro Evropu

Prezident Evropské centrální banky, Jean-Claude Trichet, včera volal po obnovení vize pro Evropu a vyzval vlády, aby zlepšily ekonomickou správu a řízení.

Lagardeová zvolena jako první žena do čela MMF

Novou ředitelkou Mezinárodního měnového fondu byla zvolena francouzská ministryně financí Christine Lagardeová.

Podle šéfa dallaského Fedu by americká ekonomika po zbytek roku mohla vykazovat 4% růst

Prezident dallaského Fedu Richard Fisher uvedl, že růst americké ekonomiky se bude zrychlovat a ve 2. pololetí tohoto roku by mohl dosáhnout 4 %.

Japonská průmyslová výroba v květnu rostla

V meziměsíčním srovnání vzrostla průmyslová výroba v Japonsku za květen o 5,7 %, což je nejrychlejší tempo od roku 1953. Minulý měsíc jsme zaznamenali 1,6% růst.

0 komentářů: