09 srpna 2011

FX blog Kena Vekslera

Byla to těžká noc, telefon od klientů nepřestal zvonit, panika a strach byly všudypřítomné, takže tento koment bude po 4 hodinách spánku trochu chaotický...

Už jsem o tom psal před pár dny, nyní je to tak. Spekulanti si připomínají rok 2008 a včerejší noc jim to potvrdila. Cenové úrovně jsou mimo jakýkoliv normál, Obama odmítá přijmout snížený americký rating a jen dál víří vody. Níže uvádím několik výroků pánů Tricheta a Obamy.

Trichet, ECB - “ Zjistili jsme, že naše rozhodnutí o úrokových sazbách se do euro oblasti nepřeneslo správně. Proto jsme se rozhodli přistoupit k těmto nestandardním opatřením, které mají pomoci obnovit účinnost monetární politiky. “ Také ECB bance doporučil, aby nákupy dluhopisů byly “bez pochyby významné”.

Prezident Obama - “Bez ohledu na to, co říká nějaká agentura, jsme vždy byli a budeme zemí s ratingem AAA.”

3 roky žije popíráním a bojem, aby získal zdánlivou kontrolu. Pozdě chlapče, příliš pozdě. Americký akciový trh si prošel včera krvavou lázní, kdy ztratil více jak 6%, následovaly ho také páry a aktiva s vysokou betou.
AUDUSD má za sebou bouřlivou noc, obchodoval se pod paritou, aby se ráno vrátil zpět o více než 300 bodů. EURUSD a GBPUSD se příliš nezměnily. Zlato si připisovalo nový rekord každých 5 minut. JPY stejně jako CHF posílil a samozřejmě se k tomu přidaly řeči o intervencích a další nesmysly.

Dnes každý sází při jednání Výboru pro finanční trh na zmínky o QE3, které může vysvětlovat medvědí rally na amerických akciích nebo růst evropských akciových indexů po otevření. Neupínejte se na to příliš, i když naděje umírá poslední.  Já tomu nevěřím a na tomto trhu tuhle hru nehraji. Dnešní rétorika bude nepochybně zahrnovat prodloužení doby pro mimořádná opatření, ale z posledního kola kvantitativního uvolňování jsme se mohli něco naučit. Minimálně to, že neúčinnost této politiky by našemu milému Benovi měla být zřejmá na první pohled.

Pro spekulanty zdůrazním stříbro, které se chovalo jako chudší brácha zlata. Zatímco ale zlato nezadržitelně roste, stříbro se trápí a z mého pohledu hrozí korekce, vidím to na 8-10% směrem dolů. Můj návrh, kupte put!

Sledujte mě na Twittru, kam dám přes den svoje úvahy.

S pozdravem Ken Veksler

0 komentářů: