07 listopadu 2011

7.11.Saxo Bank zavádí na TradingFloor.com modul otevřených FX pozic

Saxo Bank oznamuje, že na stránkách TradingFloor.com zavádí modul, který bude zobrazovat otevřené FX pozice, komentáře k obchodování, noviny a analýzy.

Modul pro otevřené FX pozice poskytuje klientům Saxo Bank rychlý přehled o agregovaných otevřených FX pozicích na 10 hlavních měnových párech, včetně přístupu do historických údajů v rámci jednotlivých párů i mezi nimi. Modul umí na daných měnových párech vyhledávat extrémní pozice nebo koncentraci pozic, která pak může vyústit v podporu či rezistenci.

Claus Nielsen, vedoucí oddělení kapitálových trhů Saxo Bank, uvedl:

Jsme rádi, že náš modul otevřených FX pozic můžeme díky TradingFloor.com nabídnout širokému publiku. Dostupná data zajišťují na forexovém trhu větší transparentnost, což je cílem Saxo Bank od května 2011, kdy začala publikovat OTC data. Snažíme se klientům, návštěvníkům TradingFloor.com i dalším možným uživatelům modulu zajistit maximum možných informací pro to, aby mohli dělat informovaná obchodní rozhodnutí.”

Modul zahrnuje:
• Agregované poměry pozic, které ukazují relativní velkost pozice, kterou klienti drží přepočteno v USD na vybraných párech, a relativní poměr dlouhých vs. krátkých pozic.
• Otevřené pozice na daném instrumentu, které klientům ukazují krátké a dlouhé pozice v každé situaci a čase na jednotlivém měnovém páru vybraném z grafu Agregovaného poměru pozic (Aggregated Position Ratio).
• Normalizované čisté pozice pro jednotlivý měnový pár, které ukazují relativní pozice klientů za daný časový úsek.

Modul je interaktivní a uživatelé mohou nastavit počátek a konec časového období, které je pro zobrazení dat zajímá. Posunem svislého sloupce lze měnit zobrazenou periodu. Data jsou v grafech aktualizována automaticky každou hodinu.
Více o modulu na: http://www.tradingfloor.com/tools/fx-open-positions

0 komentářů: