23 června 2011

Market Preview – 23. června 2011

Saxo Bank UK
Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže


Britské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se při otevření očekává o 30 až 33 bodů níže.

Investoři očekávají údaje o schválených hypotečních úvěrech (BBA) a průzkum Distributive Trades (CBI) - realizované.

Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti DS Smith, Chemring Group, Dart Group, Micro Focus International a Norcros.

Barclays požádala amerického soudce, který vede konkurzní řízení, aby zamítl požadavek Lehman Brothers Holdings na 500 mil. USD za nevyplacené odměny.

Financial Times informovaly, že společnost Fidelity National Information Services učinila předběžnou nabídku finanční softwarové společnosti Misys.

Podle Financial Times hlasovali zaměstnanci British Airways skupiny International Consolidated Airlines Group pro přijetí smíru, který by ukončil 18 měsíců trvající pracovní spory.

Společnost News Corporation je nyní blíže k získání souhlasu britské vlády pro její nabídku společnosti British Sky Broadcasting Group poté, co regulátor Ofcom předložil své doporučení týkající se této nabídky.

Asijské akciové trhy: obchoduje se většinou níže

Asijské akciové trhy se dnes ráno obchodovaly většinou níže poté, co Fed snížil svoji prognózu ekonomického růstu na tento a další rok.

V Japonsku se akcie společností Kyocera Corporation a Nikon Corporation, které mají obě hlavní podíl příjmů z USA, obchodovaly níže. Akcie společnosti Fujifilm Holdings Corporation se obchodovaly níže poté, co jedna makléřská společnost vyřadila akcie této společnosti ze svého seznamu „conviction buy“ a snížila svoji prognózu provozních zisků této společnosti za celý rok. V 6 hod. se index Nikkei obchodoval beze změny na úrovni 9 633,7.

V Jižní Koreji si i přes celkový pokles trhů akcie společnosti Korea Express prudce polepšily poté, co společnost Samsung SDS naznačila, že by mohla učinit společnou nabídku se společností Posco. Hongkongské trhy táhnou dolů poklesy akcií finančních společností, níže se obchodovaly akcie společností China Construction Bank a HSBC Holdings. Aluminum Corporation of China Limited se obchodovala níže poté, co China Securities Journal přinesl zprávu o tom, že vláda by měla zvýšit úrokové sazby. Trhy v Číně obchodují výše, zisky jsou generovány u akcií farmaceutických společností, společností obchodujících s nemovitostmi a společností vyrábějících spotřební zboží.

Americké akciové trhy: futures se obchodují níže

Futures na americké akciové indexy se v 6 hodin ráno obchodovaly níže, futures na index S&P 500 o 4,3 bodů níže.

K dnešním důležitým zveřejněným ekonomickým údajům bude patřit počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, index národní aktivity chicagského Fedu a prodeje nových domů.

Během dnešního dne mají zveřejnit své hospodářské výsledky společnosti Oracle Corporation, Conagra Foods, Discover Financial Services, H&R Block, Lennar Corporation, a Micron Technology.

V rámci včerejšího následného obchodování akcie společnosti Bristol-Myers Squibb a Pfizer získaly 6,2 % a 3,8 % (v tomto pořadí) poté, co uvedly, že jejich lék na ředění krve Eliquis splnil cíle účinnosti v pokročilém stádiu testů. Akcie společnosti Pharmasset si polepšily o 4,4 % poté, co společnost získala patent v USA. Akcie dalších farmaceutických společností PharMerica a BioCryst Pharmaceuticals šly nahoru o 5,5 % a 4,8 % (v tomto pořadí). Akcie Herman Miller a Steelcase získaly 6,5 % a 5,8 % (v tomto pořadí) po svém oznámení výsledků, které předčily očekávání. Akcie společnosti Red Hat si připsaly 4,4 %, důvodem byly nad očekávání dobré výsledky za první čtvrtletí a zvýšení prognózy na celý rok.

Index S&P 500 včera poklesl o 0,7 % poté, co Fed snížil svoji prognózu ekonomického růstu. Akcie společnosti Adobe Systems se propadly o 6,3 % po zveřejnění evropských tržeb, které dopadly hůře, než se očekávalo. Akcie společnosti Gannett klesly o 3,9 %, důvodem bylo její oznámení o plánovaném snížení počtu zaměstnanců. Pokud jde o akcie společností maloobchodního sektoru, Sears Holdings, Abercrombie & Fitch, Supervalu a J.C. Penney se propadly o 3,4 %, 3,0 %, 3,0 % a 2,7 % (v tomto pořadí). Akcie společnosti CarMax si polepšily o 7,0 % poté, co společnost oznámila optimistické výsledky za první čtvrtletí. Akcie společnosti L-3 Communications si připsaly 4,7 % díky zprávám naznačujícím, že investoři tlačí společnost k tomu, aby vyčlenila některé divize.

Evropské akciové trhy: očekává se, že otevřou níže

Očekává se, že evropské trhy otevřou níže. DAX pravděpodobně otevře o 32 až 38 bodů níže a CAC o 23 až 28 bodů níže.
Investoři očekávají index nákupních manažerů v Německu, Francii a eurozóně a obchodní bilanci ve Švýcarsku.
Později během dne zveřejní své hospodářské výsledky společnosti Kappahl Holding a Flugger A/S.
Společnost Prada uvedla, že stanovila cenu svých akcií v rámci primární emise na hongkongské burze na 39,50 HKD za kus, čímž potvrdila předchozí zprávy, že hodnota jejích akcií se bude pohybovat v nižší části pásma.
Podle City A.M. si madridské vedení společnosti Grupo Santander přeje, aby k veřejnému kótování její britské divize došlo dříve, kdežto londýnské vedení chce počkat až do roku 2012.
Pioneer Investments, která je součástí banky UniCredit, ohlásila, že přesunuje svou singapurskou investiční centrálu do Londýna. Odsud bude řídit své investice na rozvíjejících se trzích.
Šéf odborové organizace United Auto Workers (UAW) Bob King se nechal slyšet, že se tato skupina připojila k celosvětové síti odborů, které zastupují pracovníky společností Fiat a Chrysler po celé Evropě, Jižní Americe a Kanadě. Cílem je sdílení informací a osvědčených postupů.
Podle agentury Bloomberg jedná společnost American Airlines s dceřinou společností EADS Airbus ohledně nákupu přinejmenším 100 letadel z její série letadel A320 s malým průměrem trupu.
Podle CNBC má společnost AirAsia v úmyslu zadat rekordní objednávku 200 modernizovaných proudových letounů A320neo. Hodnota této transakce dosahuje 17 mld. USD, díky čemuž se AirAsia stává nejvýznamnějšího zákazníkem Airbusu, dceřiné společnosti EADS.

Agentura Reuters zveřejnila, že poptávka po akciích nabízených v primární emisi italské společnosti Salvatore Ferragamo byla více než dvojnásobná.

Aktuální makrodata
Německo a Francie začínají jednat s bankami o restrukturalizaci řeckého dluhu
Podle agentury Bloomberg Německo, Francie a Nizozemsko zahájily s bankami a pojišťovnami jednání ohledně zapojení soukromých investorů v řeckém restrukturalizačním dluhovém balíčku.

Fed zachoval sazby a snižuje prognózu růstu
Fed jednohlasně odhlasoval zachování své referenční úrokové sazby poblíž nuly „na prodloužené časové období“. Dále směrem dolů revidoval prognózu svého ročního růstu na rok 2011 na 2,7 % až 2,9 % oproti původnímu odhadu ve výši 3,1 % až 3,3 %. Předseda Fedu uvedl, že americkou ekonomiku i nadále zatěžuje několik faktorů, mj. rostoucí ceny komodit, slabý trh práce a problémy v dodávkovém řetězci v důsledku japonského tsunami.

Australský předstihový ukazatel v dubnu vzrostl
Předstihový ukazatel agentury Conference Board v Austrálii v dubnu vzrostl o 0,1 % oproti revidovanému 0,1% poklesu za předchozí měsíc.

Čínský PMI ve zpracovatelském sektoru v červnu klesl
Index nákupních manažerů HSBC v Číně v červnu spadl na 50,1, což v porovnání s 51,6 v květnu představuje nejnižší výsledek za posledních 11 měsíců.

Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje níže
Euro se dnes ráno vůči USD obchodovalo níže v souvislosti s pokračujícími spekulacemi, že řecký premiér Jorgos Papandreu bude zápolit, aby parlament příští týden schválil úsporná opatření. Fed navíc na svém včerejším zasedání nikterak nenaznačil, že by měl v plánu prodloužit nebo rozšířit svůj program kvantitativního uvolňování v hodnotě 600 mld. USD, který končí tento měsíc.

JPY se vůči USD obchodoval o 0,2 % níže.

V 6 hod. ráno se EUR vůči USD obchodovalo o 0,3 % níže na úrovni 1,4307 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala o 0,2 % níže, tedy v kurzu 1,6047 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o 0,2 % níže, tedy za 0,8916 GBP. Dnes začíná dvoudenní schůzka vedoucích představitelů Evropské unie, na níž budou projednávat finanční potřeby Řecka.

AUD se vůči USD obchodoval o 0,2 % níže.

0 komentářů: