06 října 2010

Nevystoupily akcie včera příliš vysoko?

Včera jsme jednoznačně prolomili hranici na úrovni 1150. Nyní si budeme muset počkat na další cenové pohyby, abychom mohli rozhodnout, zda máme na dosažených úrovních zůstat a cílovat směrem nahoru, nebo zda nás čeká návrat zpět na nižší úrovně

Co se děje?
Evropské akciové trhy po včerejší silné uzávěrce americké seance, která byla ovlivněna příznivými výsledky amerického indexu nákupních manažerů ISM ve službách, které překonaly očekávání a vzrostly na úroveň 53,2 namísto předpokládaných 52,0, s největší pravděpodobností otevřou o přibližně 0,5 % výše. Do ceny akcií se kromě toho již promítá další připravované kolo kvantitativního uvolňování, které po včerejším kroku Bank of Japan chystá většina centrálních bank. Z těchto důvodů bude z krátkodobého hlediska vývoj velmi přát riziku a obzvláště akciové trhy by mohly posilovat.

Akcie: pohled zblízka
Makrodata zveřejněná včera v USA byla mimořádně příznivá a podívejme se, co to udělalo s akciemi a rizikem. Jasně to dokazuje , že trh byl špatnými zprávami zahlcen a netrpělivě čekal na lepší čísla. Pro nás to jednoznačně znamená, že přijde ústup z aktuálních hladin, protože se jedná o pouhý vzestup na trhu, kterému dominují medvědi. Aktuální hladiny indexu S&P500 kolem 1150 podpoří možná nadcházející výsledková sezóna, ale až skončí a s ohledem na to že se do cen již také započítává kvantitativní uvolňování, zbude ještě něco, co udrží akcie na aktuálních cenových úrovních?

0 komentářů: