05 října 2010

Riziko je v laufu, jelikož Bank of Japan znovu zasahuje

Témata
 Nyní se nacházíme na cestě dolů k testování úrovně 1120. Sledujme však pozorně hospodářské výsledky v prvních dvou týdnech, protože ty udají směr akciovým trhům.
 Australská a japonská centrální banka v noci překvapily trhy holubičími kroky. První jmenovaná ponechala sazby na nezměněné úrovni a druhá zřídila fond na nákup státních dluhopisů a změnila základní úrokovou sazbu z 0,1 % na 0-0,1 %.

Co se děje?
Po včerejší slabé uzavírací hodnotě na amerických trzích otevřou dnes evropské akciové trhy se vší pravděpodobností asi o 0,2 % níže. Na akciových trzích docházelo včera ke korekci, protože Deutsche Bank, resp. Goldman Sachs snížily doporučení pro společnosti Alcoa, resp. Microsoft. Očekáváme, že od analytiků jednotlivých akciových titulů přijdou i další revize a akciové trhy v důsledku toho oslabí, ale připravme se na nadcházející výsledkovou sezónu. Mohla by totiž celkový obrázek změnit a poslat akciové trhy výše (alespoň krátkodobě).

Akcie: pohled zblízka
Včera jsme zažili výprodej akcií, který byl podle našeho názoru přehnaný, ale stejně jde o pohyb v námi naznačovaném směru k 1120 v indexu S&P500. Určitě nás čeká další snižování, které akcie dostane do fáze korekce, ale v průběhu několika následujících týdnů bude záležet hlavně na zveřejněných hospodářských výsledcích. Pokud tato sezóna přinese silné až středně dobré hospodářské výsledky, jak očekáváme, akcie by díky tomu mohly (krátkodobě) povyskočit. Ke konci roku bezpochyby očekáváme, že ceny akcií se ze současných úrovní poněkud stáhnou vzhledem k tomu, že analytici vycházející z přístupu bottom up budou snižovat své odhady růstu zisků.

0 komentářů: