29 března 2011

Akcie šlapou vodu, chybí katalyzátory

29.03.2011 Autor: Peter Garnry, Equity Strategist, Saxo Bank, www.saxobank.cz


Evropské akciové trhy otevřou na stejné úrovni, jelikož asijské obchodování skončilo smíšeným výsledkem díky zveřejněným lepším hospodářským výsledkům v Číně a Hong Kongu, které bojují proti liknavé náladě investorů způsobené vzrůstajícími obavami o růst Japonska.

Futures na index FTSE 100 jsou nyní před otevřením akciových trhů o 0,1 procenta níže. Dnes budou investoři sledovat francouzské spotřební výdaje za únor (06:45 GMT), podle očekávání by měly vzrůst o 0,5 procent meziměsíčně a 4,8 procent meziročně. Později budou zveřejněny konečné údaje o britském hrubém domácím produktu za 4. čtvrtletí 2010 (08:30 GMT). Celkově však dnes v eurozóně nebudou zveřejněna žádná ekonomická data, která by mohla akciemi opravdu zahýbat. Myslíme si, že akcie budou s největší pravděpodobností tento týden šlapat vodu, protože chybějí katalyzátory a investoři očekávají, že akcie vyžene výše příští výsledková sezóna a ekonomické údaje za březen.

Pokud jde o fúze a akvizice, vynořují se spekulace o tom, že nabídku na převzetí firmy Lawson Software v hodnotě 1,8 mld. USD předloženou společností Infor trumfne Oracle. Největší zájem má Oracle v této společnosti o divize zdravotních záznamů a řízení dodavatelského řetězce, které by v roce 2011 měly zaznamenat vysokou poptávku; nedávno přijatý americký zákon požaduje, aby nemocnice přešly na zdravotní záznamy v elektronické podobě. Akcie Lawson Software uzavřely včera na hodnotě 11,75 USD. Pro porovnání: výhradně finanční (all-cash) nabídka společnosti Infor činí 11,25 USD za akcii.

Více informací najdete na http://www.saxobank.cz/

0 komentářů: